itemscope itemtype="http://schema.org/Article" Ukradeno?: Milanović o Plominu

Ukradeno?

Prvi i najstariji hrvatski portal s ciljem upozoravanja na korupciju, iskorjenjivanju politički povezanog kriminala i rasipnosti, te podrškom neovisnom i djelotvornom pravosuđu. Kontakt: korupcija.hr@gmail.com

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Zoran Milanović i prvi potpredsjednik Vlade i ministar gospodarstva Radimir Čačić u sklopu posjeta Istarskoj županiji razgovarat će s predstavnicima Istarske županije i Grada Labina, a potom će obići Termoelektranu Plomin, izvještava HRT.

Milanović je na jučerašnjoj sjednici Vlade naglasio kako je termoelektrana Plomin trenutačno jedan od najvećih projekata u Hrvatskoj. "Taj projekt je od posebnog je interesa za lokalno stanovništvo i šire. Radi se o zagađivaču, ali neusporedivo manjem nego što je to bio slučaj ranije. Jedan od najvećih zagađivača u Hrvatskoj su autoceste. Siguran sam da nitko nije za njihovo zatvaranje", rekao je Milanović.

Prijepori oko ovog projekta traju od najave njegove gradnje. Zeleni tvrde da se Europa odavno prebacila na plin zbog navodne iznimne štetnosti ugljena po zdravlje lokalnog stanovništva. Na nogama je i dio znanstvenika koji podržava argumente ekoloških udruga i tvrde da je termoelektrana na ugljen opasna.

Status: Banana republika
Lokacija: Hrvatska
Opseg: Nesposobnost uprave
Podobnost: HNS/SDP
Pravomoćnost: Zaključeno

Link| 

0 comments: