itemscope itemtype="http://schema.org/Article" Ukradeno?: Politika donosi odluke a ne državne komisije

Ukradeno?

Prvi i najstariji hrvatski portal s ciljem upozoravanja na korupciju, iskorjenjivanju politički povezanog kriminala i rasipnosti, te podrškom neovisnom i djelotvornom pravosuđu. Kontakt: korupcija.hr@gmail.com

13.25 sati - Kada će vaša Vlada napokon prestati funkcionirati kao loša verzija Račanove vlade iz 2000. godine - pitao je Milanovića HDZ-ovac Željko Reiner, zamijerajući Vladi smjene i imenovanja po strančkoj liniji i rasprodaju državnih tvrtki i nedovoljno ulaganja.

- Od investicijske oluje koju ste najavljivali, nema ni lahora. Jedina smo europska zemlja koja izvozi manje nego 2007. godine - dodao je.

- Ako vas tjeraju da takve stvari čitate prestanite sa mnom razgovarati kuloarski. Nemojte da vam pišu ovakva pitanja, vi ste ipak akademik - rekao je ljutito Milanović.

13.38 sati Gordan Jandroković (HDZ), govoreći o ratifikaciji sporazuma Tuđman-Izetbegović, Vladi je zamjerio puštanje povjerljivih dodataka u medije, a Milanoviću prijetnje upućene HDZ-ovcima i način obraćanja Steineru. Rekao je kako je Milanović tada "svježeg" ministra Sinišu Hajdaša Dončića poslao u BiH gdje je on "hodao bos po trnju" i gdje mu je bosanski kolega održao lekciju.

- Onda niste znali kud bi pa ste brže-bolje počeli s pričom o rafitikaciji. Pritom vas ne brine mišljenje struke. Zašto želite ratificirati sporazum sada? - pitao je Jandroković.

Milanović je rekao da su svi podaci poznati i objavljeni na stranici Ministarstva vanjskih poslova.

- Dajte se skoncentrirajte. Dva sata o tome razgovaramo, a vi niste pohvatali osnovne stvari - odgovorio mu je Milanović, ponovno napomenuvši kako je ratifikaciju preporučila komisija u vrijeme HDZ-ove vladavine.

- Politika donosi odluke a ne državne komisije, a naša je odluka bila da se ne ratificira. Vrijeme će pokazati tko je u pravu, vi ili ja - rekao je Jandroković.

Status: Veleizdaja
Lokacija: Hrvatska
Opseg: Korumpirano pravosuđe
Podobnost: SDP
Pravomoćnost: U očekivanju zatvora

Link|

0 comments: