itemscope itemtype="http://schema.org/Article" Ukradeno?: Samozvane elite

Ukradeno?

Prvi i najstariji hrvatski portal s ciljem upozoravanja na korupciju, iskorjenjivanju politički povezanog kriminala i rasipnosti, te podrškom neovisnom i djelotvornom pravosuđu. Kontakt: korupcija.hr@gmail.com

Pokret Occupy Croatia najavio je nove prosvjede koji će se održati od 17 sati u petak na glavnim trgovima svih hrvatskih gradova.

- Mi ne želimo rušiti, mi želimo graditi, graditi novo pravednije društveno uređenje. Nažalost aktualna vlast (kao i one prije nje) nema sluha za narod, što nas dovodi do toga da se sami moramo izboriti za boljitak svih nas (nenarodna Vlada nije naša Vlada) - kažu članovi pokreta koji ističu da s ''akcijama za obranu javnog dobra nastavljaju uz pomoć naroda ( građana, radničke klase) i Anonymousa''.

- Predočavamo istinu i trudimo se podići razinu shvaćanja općeg sudjelovanja i nužnosti obrane javnog dobra kao jednog od glavnih društvenih interesa. Kao što stalno napominjemo Zakon o strateškim investicijskim projektima RH predstavlja samo posljednju fazu u provođenju nametnutoga izvlaštenja naroda, zbog trajnog osiguranja položaja samozvanih "elita" i uz njih vezanih struktura. Nastavljamo s borbom prosvjedima protiv Zakona o strateškim investicijskim projektima RH, što iz tjedna u tjedan rezultira sve većim brojem prosvjednika diljem zemlje. Sve više mladih uviđa važnost vlastitog sudjelovanja i odgovornosti za svoju budućnost i budućnost onih koji iza njih dolaze. Sve više ljudi uviđa manipulaciju, dugotrajno provođenu kroz samo naizgled demokratski sustav, sustav koji su snagom pokradenog i korupcijom stečenog kapitala doslovce okupirale i zagadile međusobno umrežene interesne grupacije, između kojih su razlike samo kozmetičke. Nastavljamo borbu svojom stalnom i trajnom nazočnošću i zalaganjem za opće dobro, socijalnu i svaku drugu pravdu i društvenu obnovu, do konačne pobjede - pojašnjavaju članovi pokreta te ujedno pozivaju sve građane da im se pridruže u zajedničkoj borbi u petak.


Status: Organizirani kriminal
Lokacija: Hrvatska
Opseg: Korumpirano pravosuđe
Podobnost: SDP
Pravomoćnost: U očekivanju zatvora

Link|

0 comments: