itemscope itemtype="http://schema.org/Article" Ukradeno?: Dogovor o Ljubljanskoj banci ravan je izdaji

Ukradeno?

Prvi i najstariji hrvatski portal s ciljem upozoravanja na korupciju, iskorjenjivanju politički povezanog kriminala i rasipnosti, te podrškom neovisnom i djelotvornom pravosuđu. Kontakt: korupcija.hr@gmail.com

Hrvatska stranka prava dr. Ante Starčević danas je izrazila nezadovoljstvo izjavama Vladinih dužnosnika kako će problem povrata duga hrvatskim štedišama bivše Ljubljanske banke biti rješavan kao sukcesijsko pitanje te kako će tužbe koje su hrvatske banke podigle protiv Ljubljanske banke biti "stavljene na stranu".

"Takve stavove hrvatskih pregovarača smatramo skandaloznima, a njihovo zagovaranje najveće pljačke hrvatskih građana nakon pretvorbe i privatizacije izdajom nacionalnih interesa. Republika Hrvatska ovim se odriče prenesene štednje koju je isplatila svojim građanima u iznosu od 280 mil. + kamate, a pregovarači svojim stavovima ugrožavaju i neprenesenu štednju onih građana koji su dobili prvostupanjsku presudu u Strasbourgu", navodi se u priopćenju koje potpisuje predsjednica stranke Ruža Tomašić.

Dodaje se kako slovenski zahtjev za rješavanje spora poravnavanjem odstupa od principa pravednosti i dobrosusjedskih odnosa na kojima je građena Europska unija.

"Ne možemo prihvatiti rješenje kojim bi Republika Hrvatska platila Republici Sloveniji više od 100 milijuna eura na konto bezobraznog i dosad u financijskim krugovima neviđenog 'obračuna' kamata. Nesposobnost i diplomatski autizam aktualne Vlade glavni je uzrok ulaska u vremenski škripac. Uporno čekanje da netko drugi riješi ovaj problem u kojoj se našla Republika Hrvatska te odbijanje da se slovensko ponašanje u međunarodne krugove plasira pod pravim imenom – BLOKADA, skupo će stajati našu državu i za to netko mora biti odgovoran", zaključuju iz HSP-a dr. Ante Starčević.

Status: EUforija
Lokacija: Zagreb
Opseg: Korumpirano pravosuđe
Podobnost: HDZ
Pravomoćnost: U očekivanju zatvora

Link|

0 comments: