itemscope itemtype="http://schema.org/Article" Ukradeno?: Trodioba vlasti

Ukradeno?

Prvi i najstariji hrvatski portal s ciljem upozoravanja na korupciju, iskorjenjivanju politički povezanog kriminala i rasipnosti, te podrškom neovisnom i djelotvornom pravosuđu. Kontakt: korupcija.hr@gmail.com

Vladajuća koalicija amandmanom će dodatno ograničiti imunitet hrvatskih sudaca tako da se on odnosi isključivo na obavljanje sudačke dužnosti, najavio je ministar pravosuđa Orsat Miljenić tijekom saborske rasprave o Zakonu o sudovima. Naime, sadašnji prijedlog Zakona o sudovima predviđa zaštitu sudaca od kaznenog progona za djela počinjena prilikom obnašanja sudačke dužnosti, ali i za kaznena djela za koja se postupak pokreće po privatnoj tužbi.

Ono što su zastupnici najviše hvalili jest novost prema kojoj će predsjednik Vrhovnog suda morati jednom godišnje podnositi izvješće Saboru o stanju sudbene vlasti u Republici Hrvatskoj. Protiv te novosti posljednjih dana javno su se pobunili suci Vrhovnog suda predvođeni svojim predsjednikom Brankom Hrvatinom smatrajući da se njome Vrhovni sud stavlja u neravnopravni položaj te da se narušava trodioba vlasti. Ministar pravosuđa, koji je prethodno odbacio te optužbe s Vrhovnog suda, tijekom rasprave rekao je kako se to izvješće može usporediti s onim koje podnosi glavni državni odvjetnik.

====

Treba donijeti takve zakone da partija odlučuje o svemu. Na tome se radi...

 
Status: Banana republika
Lokacija: Hrvatska
Opseg: Politička mafija
Podobnost: SDP
Pravomoćnost: U očekivanju zatvora

Link|

0 comments: