itemscope itemtype="http://schema.org/Article" Ukradeno?: Energetski stručnjak iz Milanovićeve ergele

Ukradeno?

Prvi i najstariji hrvatski portal s ciljem upozoravanja na korupciju, iskorjenjivanju politički povezanog kriminala i rasipnosti, te podrškom neovisnom i djelotvornom pravosuđu. Kontakt: korupcija.hr@gmail.com

Iako se nagađalo kako će se novi šefovi javnih poduzeća ubuduće birati natječajima, to će, čini se, ipak pričekati neka druga vremena.

Vlada je s mjesta šefa uprave HEP-a smijenila Zlatka Koračevića i vodstvo HEP-a prepustila 40-godišnjem Tomislavu Šeriću.

Šerić je prijatelj ministra gospodarstva Ivana Vrdoljaka još iz studentskih dana. Iste su, 1998. godine, diplomirali na Elektrotehničkom fakultetu u Osijeku.

Na poziv fakultetskog kolege Ivana Vrdoljaka u rujnu 2008. imenovan je za direktora gradske tvrtke Osječki promet i gospodarstvo. Jedan od zadataka te tvrtke bio je osporiti ugovor koji je Grad Osijek imao s koncesionarom parkinga. Kada ta namjera nije prošla, HNS je izišao iz koalicije u vrijeme kada je gradonačelnik Osijeka bio Anto Đapić. Drugi ulazak Vrdoljaka, pa tako i Šerića, u gradsku vlast s HDSSB-om, bio je znatno mirniji. Šerić je tada postao direktor Biosa.

Na tom je mjestu bio do veljače prošle godine kada je, opet na poziv Vrdoljaka, koji je u međuvremenu postao ministar, odselio na novu dužnost u Zagrebu. Šerić se nakon završetka studija u Osijeku bavio i ugostiteljstvom, s partnerima je vodio pizzeriju Oliva.

Tomislav Šerić dovoljno je pametan da ne izvali glupost kakvu je 2003. izrekao do tada anonimni Berislav Rončević, kad je, postavši ministar obrane, svježe pristigao iz malih Našica - da za sve što je postigao može zahvaliti Branimiru Glavašu. Šerić na taj način nije zahvalio svom prijatelju, ministru gospodarstva Ivanu Vrdoljaku, uz čiju je pomoć došao u Upravu HEP-a, a potom i na čelo te važne državne tvrtke.
 ====

Decko je dobar, a kvalifikacije su mu vrhunske. jedan od zadnjih dragulja koji nije privatiziran, ocito treba ovakvim "vrhunskim" kadrom ruinirati, spustiti cijenu, a onda privatizirati. to je ono sto se od ovog tuduma ocekuje. svatko tko misli suprotno, neka pogleda zivotopise vrhunskih strucnjaka koji vode energentske kompanije u primjerice njemackoj ili austriji. ja se pitam, kako je moguce, sustav kao sto je HEP, vrijedan milijarde kuna, dati u ruke kretenu bez ozbiljnog iskustva u energetskom bizisu.

Ljudi su prokužili političare i povjerenje u njih je na najnižim granama...To si nisu smjeli dozvolit!

Još jedan nadri stručnjak kukuriku pijetlovske vlade kako će vodit takav sustav nije se snačao u jednoj pizzeriji sramotni eksperimenti na našu štetu Zoki izgubio si kompas.

Nije znao peći picu ali je odličan za politiku. To što mu je posao propao je najbolja preporka jer će biti poslušan a takvi se traže. Cijena sruje će i onako biti previsoka, sa ovim ili nekim drugim kretenom.

Evo ja sam dobar kandidat za predsjednika uprave Hž-a..Naime,godinama sam uspješno iznajmljivao rikše u Amsterdamu. Dakle imam i međunarodnog menadžerskog iskustva u prometu.

Ja sam inače iz Osijeka. Pravednik, kojeg BDW nema nešto više ovdje, to zna. I ja znam kakva je rupa bila ta Oliva. Pa to je moralo propast. Nisu bolji ni ostali lokali u Tvrđi. No drugi masno zarađuju, što kao restorani, a što kao noćni klubovi. A Šerić je u rangu sposobnosti još jednog osječanina, ministra Vrdoljaka.

Vrdoljakov kadar, sjetite se kakva je sranja radio vrdoljak u svrhu uljebljenja svog kuma dok je bio bubalov pomoćnik u Osijeku.

Status: Organizirani kriminal
Lokacija: Hrvatska
Opseg: Korumpirano pravosuđe
Podobnost: SDP
Pravomoćnost: U očekivanju izbora

Link|

1 comments:

Anonimno kaže...

U Hrvatskoj danas postoji 21 ŽUPANIJA čiji stanovnici OSOBNO poznaju kriminalce koji su ih opljačkali u sprezi sa političarima.Svatko u svojoj županoji.
I mudro šute. Pa kada je tako neka i pate !
Korumpirana politika.pravosuđe,policija ,školstvo itd.