itemscope itemtype="http://schema.org/Article" Ukradeno?: SDP traži istragu protiv Rončevića

Ukradeno?

Prvi i najstariji hrvatski portal s ciljem upozoravanja na korupciju, iskorjenjivanju politički povezanog kriminala i rasipnosti, te podrškom neovisnom i djelotvornom pravosuđu. Kontakt: korupcija.hr@gmail.com

Držeći daleko od javnosti plan da odmah nakon saborske stanke udare na kolegu zastupnika i bivšega ministra obrane Berislava Rončevića iz protivničkog HDZ-ova tabora, SDP je jutros nemalo iznenadio zastupnike zahtjevom da se osnuje parlamentarno istražno povjerenstvo koje će utvrditi okolnosti pod kojima je krajem 2004. godine MORH kupio 39 neborbenih vojnih kamiona. Riječ je, podsjetimo, o sumnjivoj kupovini na koju je prvi upozorio predsjednik Stjepan Mesić još u siječnju 2005. godine. No, kako se to događalo tijekom njegove kampanje za osvajanje drugoga predsjedničkog mandata, tadašnji je ministar obrane Mesićeve optužbe proglasio ispolitiziranim paradiranjem jednoga predsjedničkog kandidata.

Podsjetimo, problem s kupnjom spomenutih vojnih kamiona je u tome što je ministar Rončević poništio javni natječaj te je posao sklopljen izravnom pogodbom s tvrtkom Eurokamion. Mesić je tvrdio na početku, a povremeno na to podsjeti i danas, da je time državni proračun oštećen za gotovo 15 milijuna kuna. Cijeli je posao, inače, ministar Rončević proglasio vojnom tajnom.

Status: Ukradeno
Lokacija: Hrvatska
Opseg: Milijunski
Podobnost: HDZ
Pravomoćnost: U očekivanju istrage

Link

0 comments: