itemscope itemtype="http://schema.org/Article" Ukradeno?: Korupcija u samom vrhu vlasti

Ukradeno?

Prvi i najstariji hrvatski portal s ciljem upozoravanja na korupciju, iskorjenjivanju politički povezanog kriminala i rasipnosti, te podrškom neovisnom i djelotvornom pravosuđu. Kontakt: korupcija.hr@gmail.com


Vlada je na današnjoj ultrabrzoj sjedinici, koja je trajala 4 minute i 18 sekundi, među ostalim ultrabrzim odlukama donijela i odluku o davanju suglasnosti za kreditna zaduživanja Gradu Zagrebu i općini Primošten.

Ništa neobično, rekli bi, jer radi se o odlukama kakvih je vlada Zorana Milanovića donijela na stotine da nije riječ o gradu i općini čiji čelni ljudi – Milan Bandić i Stipe Petrina imaju, odnosno kontroliraju ukupno tri glasa zastupnika još uvijek nekonstituiranog saziva Hrvatskog sabora.

SDP-u trebaju još četiri ‘ruke’?

Danas su iz SDP-a poručili kako su nadomak potrebne većine od 76 zastupničkih ruku, dodavši kako zasad računaju na njih 72.

Grad Zagreb je od Vlade dobio suglasnost za kredit u iznosu od 190 milijuna kuna za financiranje gradnje školskih, zdravstvenih i sportskih objekata te gradnju cesta.

Primošten je takvu suglasnost dobio za zaduženje u iznosu od 10 milijuna kuna za nastavak uređenja mjesnog trga i jedne ulice, gradnju doma za starije i nemoćne te podizanje jednog spomenika.

Budući da su u ovo poslijeizborno vrijeme kada pregovori o vladi ulaze u dramatičnu završnicu – do ponedjeljka se Domoljubna koalicija i kolaicija Hravtska raste moraju očitovati o zahtjevima Mosta – mnoge inače uobičajene stvari gledaju drugačije, tako i današnja ‘rutinska’ odluka Vlade može izgledati kao ‘taktička’.


Status: Organizirani kriminal
Lokacija: Hrvatska
Opseg: Korupcija
Podobnost: SDP
Pravomoćnost: U očekivanju zatvora

Link|

1 comments:

Anonimno kaže...

NEMA KOMENTARA ZA KRIMINAL JER DA JE SVE POZITIVNO ZA HRVATSKU BILO BI KOMENTARA JER JE OVO STANJE POSTALO NORMALNO. SDP JE STVORIO MEŠAVINU STANJA KRIMINALA SA SPREGOM UDBAŠKIM I KOSOM SPOJENE POSUDE I BEOGRAD OPET KONTROLIRA NAŠE EKONOMSKO STANJE.