itemscope itemtype="http://schema.org/Article" Ukradeno?: Sretna Nova 2016

Ukradeno?

Prvi i najstariji hrvatski portal s ciljem upozoravanja na korupciju, iskorjenjivanju politički povezanog kriminala i rasipnosti, te podrškom neovisnom i djelotvornom pravosuđu. Kontakt: korupcija.hr@gmail.com


"Od 1. siječnja 2016. u primjeni su: Ugovor između Vlade Republike Hrvatske  i Vlade Republike Indije o izbjegavanju dvostrukog oporezivanja i sprječavanju  izbjegavanja plaćanja poreza na dohodak (Narodne novine – Međunarodni ugovori br. 4/14. i 5/14. – ispravak), Ugovor o izbjegavanju dvostrukog oporezivanja porezima na dohodak između Vlade Republike Hrvatske i Vlade Turkmenistana (Narodne novine – Međunarodni ugovori br. 3/15.), Konvencija između Republike Hrvatske i Portugalske Republike o izbjegavanju dvostrukog oporezivanja i sprječavanju izbjegavanja plaćanja poreza na dohodak (Narodne novine – Međunarodni ugovori br. 3/14.)"

Eto ovo su dosita velike vijesti, bit će da je Vlada Zorana Milanovića računala na oslonac na gospodarstva Turkmenistana i Portugala za domaći izlazak iz recesije. U međuvremenu se u potpunosti ignorira najveće gospodarstvo na svijetu - ono američko. Ni činjenica da smo dugi niz godina u NATO savezu, niti vapaji gospodarstvenika koji upozoravaju na besmislenost ovakve situacije. Naravno za dogovor o takvom ugovoru sa SAD-om potrebno je mnogo pripreme, rada i vještine u pregovaranju. Elemenata koje prošla vlada nije imala u sebi.

Vidjet ćemo kako će ovom izazovu pristupiti nova vlada kojoj je mandatar netko tko bi ipak morao znati kakva je potencijalna uloga i važnost američkog tržišta za Republiku Hrvatsku. Nadamo se da će se nesposobnosti preseliti u rubriku anakronizma te da gospodarstvenici neće biti strategijom ispred vlade u kojoj bi trebali sjediti najkompetentniji pojedinci u državi.




Status: Nesposobnost uprave
Lokacija: Hrvatska
Opseg: Milijarde
Podobnost: HNS/SDP
Pravomoćnost: Banski Dvori

0 comments: