itemscope itemtype="http://schema.org/Article" Ukradeno?: Oporuka Aksela Petkovića

Ukradeno?

Prvi i najstariji hrvatski portal s ciljem upozoravanja na korupciju, iskorjenjivanju politički povezanog kriminala i rasipnosti, te podrškom neovisnom i djelotvornom pravosuđu. Kontakt: korupcija.hr@gmail.com

"Ne postoji skriveni motivi iza oporuke Aksela Petkovića kao ni materijalne koristi" zaključak je koji su danas pokušali prezentirati novinarima u Zagrebu zagrebački poduzetnik Josip Dikan Radeljak, zagrebački odvjetnik Dragan Suša te javni bilježnik Nikša Viđen.

Oni su, nekoliko minuta prije same konferencije za novinare dostavili materijale, među kojima se nalaze fotokopije Isprave o sastavljanju oporuke,Izjava o osnivanju društva Aksela Petkovića, Ugovoro o ustupu poslovnog udjela Aksela Petkovića trojcu Radeljak-Suša-Viđen, zapisnik sa skupštine i društveni ugovor društva, Sporazum Aksela Petkovića i novih članova društva te kratku prepisku s Centrom za socijalnu skrb, Matičnim uredom Dubrovnik, sa sestrom Aksela Petkovića Vandom kao i sa njenom odvjetnicom Brankom Skansi. No, zanimljivo je kako među materijalima dostavljenim novinarima nije bilo i izjave sudskog vještaka, neuropsihijatra ili liječnika iz kojeg bi bilo razvidno kako je Aksel Petković, koji je posljednjih šest mjeseci bio pod teškim ljekovima, među kojima je navodno bio i morfij, može upravljati svojim postupcima, odnosno da je uračunjiv.

Umjesto toga danas se trojac trudio objasniti kako je Petković dao nalog za oporuku u KBC-u Rebro, no da je nije mogao potpisati zbog problema s prstom koji je, prema navodima konferencije za novinare bio natečen od limfe. Kako je Index objavio u subotu, to je u njegovo ime učinio Aleksandar Skočić, vježbenik u odvjetničkom uredu Dragana Suše, a to je danas ponovljeno na konferenciji za novinare.

Status: Pljačka u pripremi
Lokacija: Dubrovnik
Opseg: Milijunski
Podobnost: Moćno pravo
Pravomoćnost: U očekivanju istrage

Link

0 comments: