itemscope itemtype="http://schema.org/Article" Ukradeno?: Marina Lovrić ima 13 savjetnika

Ukradeno?

Prvi i najstariji hrvatski portal s ciljem upozoravanja na korupciju, iskorjenjivanju politički povezanog kriminala i rasipnosti, te podrškom neovisnom i djelotvornom pravosuđu. Kontakt: korupcija.hr@gmail.com

Više od 100.000 kuna mjesečno porezne obveznike Sisačko-moslavačke županije košta brojna savjetnička ekipa županice Marine Lovrić-Merzle (SDP).

U svoj Savjet od 12 osoba, županica je uključila zaslužne članove svoje široke koalicije pa tako njezin Savjet čine Milena Pavković Novotny i Juraj Lisak iz SDP-a, Milivoj Tičarić (DSU), Milan Krstinić (SDSS), Hašim Smlatić (SDA), Željko Soldo i Jozo Bilobrk iz HSP-a, nezavisni Željko Vrbanus, Milovan Bojčetić (SPH), Gordana Krznarić (DC), te Josip Prajner i Vladimir Gregurić iz HSU-a.

Svaki od ovih savjetnika prima 5000 kuna neto mjesečno, a skandalozno je da to nije konačni broj savjetnika: posebnim savjetnikom za nacionalne manjine imenovan je Nikola Sužnjević (SDSS), a HSP očekuje da će dobiti i savjetničko mjesto za braniteljska pitanja. Na to je mjesto kandidiran Ivica Pandža Orkan. Kada bude imenovan savjetnik za branitelje, županica Lovrić-Merzel imat će čak 14 savjetnika.

I bez toga broja savjetnički tim županice jedne od siromašnijih županija u Hrvatskoj je među najbrojnijim, ako ne i najbrojniji u državi.

Status: Na račun građana
Lokacija: Sisak
Opseg: Milijunski
Podobnost: SDP
Pravomoćnost: Zaključeno


Link

0 comments: