itemscope itemtype="http://schema.org/Article" Ukradeno?: Je li 20 godina razuman rok za donošenje presude?

Ukradeno?

Prvi i najstariji hrvatski portal s ciljem upozoravanja na korupciju, iskorjenjivanju politički povezanog kriminala i rasipnosti, te podrškom neovisnom i djelotvornom pravosuđu. Kontakt: korupcija.hr@gmail.com

IZ UDRUGE Zviždač, na čijem je čelu Vesna Balenović, upozorili su na slučaj Slavice Stipanović koja je u školi u Osijeku prije 20 godina dobila nezakonit otkaz, a tek je u siječnju ove godine Vrhovni sud presudio u njezinu korist.

"Pravedna presuda ima smisla samo ako je donesena u razumnom roku. Pitanje je je li rok od gotovo dvadeset godina razuman rok? Dakako da nije, pa tako i presuda koja je dala pravo žrtvi gubi svoj smisao", smatraju u Zviždaču te dodaju kako je nepravedan sustav koji pojedincu pravdu donese nakon 20 godina. Iz udruge pišu kako svoj smisao gubi satisfakcija koja se doživi nakon toliko vremena.

"Gorka je to zadovoljština koju je Slavica Stipanović dočekala tek nakon dva desetljeća borbe, progona, mobinga, materijalnog osiromašenja, patnje i društvene stigmatizacije. Zlostavljači ostaju zaštićeni sustavom, a žrtve i članovi njihovih obitelji nakon dugogodišnje pravne borbe ostaju s trajnim posljedicama i ožiljcima", kažu iz Zviždača te traže od ministra obrazovanja Radovana Fuchsa da hitno smijeni ravnatelja škole Nikolu Popovića.

"Čini se da je pravda, koju nam hrvatsko pravosuđe osigurava, valjana za neke druge civilizacije i planete. Ljudska vrsta je limitirana ipak samo na 70-80 godina života, tako da hrvatsku pravdu tek rijetki mogu doživjeti. Prema nekima, nije problem u sporosti hrvatskog pravosuđa, već je problem u kratkom životnom vijeku Hrvata", zaključuje predsjednica udruge Vesna Balenović.

Status: Banana republika
Lokacija: Hrvatska
Opseg: Moćno pravo
Podobnost: HDZ/SDP
Pravomoćnost: Moralni patuljci

Link| 

0 comments: