itemscope itemtype="http://schema.org/Article" Ukradeno?: USKOK do Bošnjakovića

Ukradeno?

Prvi i najstariji hrvatski portal s ciljem upozoravanja na korupciju, iskorjenjivanju politički povezanog kriminala i rasipnosti, te podrškom neovisnom i djelotvornom pravosuđu. Kontakt: korupcija.hr@gmail.com

Budući ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković lako bi mogao postati predmet Uskokove istrage zbog toga što je tvrtka Plinacro u kojoj je on na funkciji potpredsjednika Nadzornog odbora dodjeljivala poslove tvrtki Centar za kombinirani transport u kojoj posjeduje manji vlasnički udjel.


Nije poznato je li Bošnjaković o sklapanju poslova obavještavao Saborsko povjerenstvo o sukobu interesa, no po Zakonu je to morao činiti. Isto tako upitno je zašto je pristao biti u Nadzornom odboru tvrtki s kojima tvrtka u kojoj ima udjel surađuje, kao ni po kojoj je logici postavljen u Nadzorne odbore energetskih tvrtki s obzirom na to da je on pravnik.

Hoće li sve to negativno utjecati na imenovanje Bošnjakovića na mjesto ministra pravosuđa, s obzirom na to da bi se on trebao znati nositi s korupcijom, tek ćemo vidjeti.

Status: Banana republika
Lokacija: Hrvatska
Opseg: Vjerojatna korupcija
Podobnost: HDZ
Pravomoćnost: U očekivanju istrage

Link| 

0 comments: