itemscope itemtype="http://schema.org/Article" Ukradeno?: U HŽ-u 700 članova uprava, direktora i šefova

Ukradeno?

Prvi i najstariji hrvatski portal s ciljem upozoravanja na korupciju, iskorjenjivanju politički povezanog kriminala i rasipnosti, te podrškom neovisnom i djelotvornom pravosuđu. Kontakt: korupcija.hr@gmail.com

U HŽ holdingu, koji čine četiri tvrtke – HŽ Infrastruktura, HŽ Putnički prijevoz, HŽ Cargo i HŽ Vuča vlakova – ima oko 700 članova uprava, direktora, menadžera i šefova!

S obzirom na to da je u Holdingu zaposleno ukupno oko 13.000 ljudi, svaki 18. je neki šef. Njihova prosječna neto plaća iznosi pak oko 10.000 kuna! To na godišnjoj razini znači da HŽ, koji dobiva oko tri milijarde kuna državnih subvencija godišnje, za plaće svojih šefova izdvaja oko 140 milijuna kuna uzme li se da je prosječni bruto iznos njihovih plaća oko 17.000 kuna.

Usto, na željeznici postoji još oko 170 pomoćnika ili zamjenika direktora, menadžera i šefova pa se ukupna brojka rukovodećeg kadra penje na gotovo 900!

Jedan od onih koji ipak neće imati ništa protiv smanjenja broja šefova na željeznici jest Nenad Mrgan, predsjednik Sindikata strojovođa Hrvatske.
”Od nas se traži da se odreknemo regresa, a ništa se ne poduzima da se smanji toliki broj nepotrebnih šefova. Bez takvih, korjenitih promjene nema spasa za željeznicu. Stoga je na resornom ministru Božidaru Kalmeti da povuče ključne poteze”, upozorava Mrgan.

Status: Ukradeno
Lokacija: Hrvatska
Opseg: Na račun građana
Podobnost: HDZ
Pravomoćnost: U očekivanju istrage

Link| 

0 comments: