itemscope itemtype="http://schema.org/Article" Ukradeno?: Povećala si naknadu plaće za 100 posto!

Ukradeno?

Prvi i najstariji hrvatski portal s ciljem upozoravanja na korupciju, iskorjenjivanju politički povezanog kriminala i rasipnosti, te podrškom neovisnom i djelotvornom pravosuđu. Kontakt: korupcija.hr@gmail.com

Mještani Plaškog, među kojima je čak više od 90 posto nezaposlenih, sa ogorčenjem su dočekali ovu odluku.

Dok premijerka Jadranka Kosor na sva zvona objavljuje rat recesiji i porastu troškova javne uprave, u Općini Plaški dosjetili su se da predsjednici Općinskog vijeća Mari Šupici (SDSS), kad je već ne smiju formalno zaposliti, povećaju mjesečnu naknadu plaće sa 1500 na 3000 kuna.

Mještani Plaškog, među kojima je čak više od 90 posto nezaposlenih, sa ogorčenjem su dočekali odluku o stopostotnom povećanju naknade koju je donijelo upravo Općinsko vijeće kojim predsjeda Šupica.

U nekim drugim okolnostima naknada od tri tisuće kuna čak i ne bi toliko bola u oči, no s obzirom da se sjednice Vijeća u Plaškom održavaju svakih dva do tri mjeseca, jednostavnom računicom dolazi se do zaključka da će Mara Šupica odsad po jednoj sjednici vijeća dobivati oko devet tisuća kuna. Rekord je to kojim se ne mogu "pohvaliti" ni daleko razvijenije općine u Hrvatskoj.

Točno je i tu nema ništa sporno. I ja sam nezaposlena i iskreno, moj je cilj bio zapošljavanje. Kad to nisam uspjela realizirati u konzultaciji s političkim partnerima (HDZ, op.a.) zaključili smo da ćemo postupiti ovako. Gledajte, ja imam potrebnu stručnu spremu i odbijam svaku raspravu o tome zaslužujem li to povećanje ili ne. Zauzvrat ću sada za općinu raditi i neke jednostavnije projekte, poput isplativosti otvaranja Doma umirovljenika, i mislim da ću tako našoj siromašnoj zajednci puno više pomoći nego odmoći - komentirala je Mara Šupica.

Na naše pitanje zašto dosad nije izrađivala projekte koji bi pomogli razvoj Plaškog i bili na dobrobit zajednice, predsjednica Općinskog vijeća odgovorila nam je: "Zar za 1500 kuna mjesečno?".

Status: Banana republika
Lokacija: Hrvatska
Opseg: Organizirani kriminal
Podobnost: HDZ
Pravomoćnost: U očekivanju istrage

Link| 

0 comments: