itemscope itemtype="http://schema.org/Article" Ukradeno?: Sa SSS-om na mjestu predviđenom za VSS

Ukradeno?

Prvi i najstariji hrvatski portal s ciljem upozoravanja na korupciju, iskorjenjivanju politički povezanog kriminala i rasipnosti, te podrškom neovisnom i djelotvornom pravosuđu. Kontakt: korupcija.hr@gmail.com

Na temelju anonimne dojave o netrasparetnom davanju plaća u samoj direkciji Zagrebačkog holdinga, o čemu smo već pisali, Državni inspektorat od početka ovog tjedna istražuje cijeli slučaj u samoj zgradi direkcije u Vukovarskoj.

GO SDP, Ivo Čović i dalje ima podršku Zorana Milanovića

Kako doznajemo od izvora bliskog glavnom inspektoru Kruni Kovačeviću predsjednik Uprave Holdinga Ivo Čović morati će odgovoriti na pitanja o tome kako je Pravilnikom koji je sam donio svojevoljno određivao koeficijente i visinu plaća u samom vrhu direkcije Holdinga, i to bez odobrenja GU za gospodarstvo i mimo propisanih kriterija.
No, ono što je inspektorima također zanimljivo su i činjenica da su najmanje dvojica zaposlenika sa srednjom stručnom spremom zaposlena na radna mjesta na kojima se traži visoka stručna sprema sa koeficijentima predviđenim VSS-u.

Došli iz HEP-a gdje su radili i Čović i Delić

Riječ je od Davoru Šariću i Zlatku Francu, koordinatoru poslova i rudovoditelju odjela za koji je zadužen Branimir Delić, član Uprave Holdinga i desna ruka Ive Čovića. Obojica djelatnika na ova su radna mjesta došli iz HEP-a gdje su također do dolaska u Holding radili i Delić i Čović.

Prema popisu plaća iz listopada prošle godine koje portal Zagrebancija.com ima u posjedu Franc ima plaću od 13 000 kuna netto, dok Šarić ima nešto više od 10 000 kuna.

Zlatko Franc u telefonskom razgovoru potvrdio nam je kako ima SSS, a da radi na mjestu VSS-a.

- Ne, nije mi tu ništa čudno. Kada ćete prestati sa tim napisima - rekao nam je Franc, dok Davor Šarić nije želio ništa niti potvrditi, niti demantirati. Uputio nas je na glasnogovornika Holdinga da on odgovori umjesto njega o njegovoj stručnoj spremi i zaposlenju.

Svi upoznati sa netransparentnim kadroviranjem, nitko da reagira

Zanimljivo, dok smo se raspitivali o tome imaju li navodi o ovom dvojcu temelja kod nikog od naših izvora u Holdingu nismo trebali pričekati za provjeru. Svi su nam odmah potvrđivali da je to tako, dok je jedan naš sugovornik izjavio da je "to stara stvar u Holdingu". Pitanje je zašto se onda nije reagirali, već se dozvolilo takvo netrasparentno kadroviranje.

Status: Organizirani kriminal
Lokacija: Zagreb
Opseg: Milijunski
Podobnost: SDP
Pravomoćnost: U očekivanju zatvora

Link| 

1 comments:

Anonimno kaže...

Milanović je "šmrkljacac" zato smo "banana država"

BRANKO STOJKOVIĆ iz Bjelovara