itemscope itemtype="http://schema.org/Article" Ukradeno?: Općina oštećena za 168.000 kuna

Ukradeno?

Prvi i najstariji hrvatski portal s ciljem upozoravanja na korupciju, iskorjenjivanju politički povezanog kriminala i rasipnosti, te podrškom neovisnom i djelotvornom pravosuđu. Kontakt: korupcija.hr@gmail.com

Kaznena prijava, koju je u lipnju načelnik općine Kaptol Mile Pavičić podnio protiv 34-godišnje računovodstvene referentice u općinskom upravnom odjelu, bit će nadopunjena policijskim izvješćem. Ona je, potvrđeno je iz PU požeško-slavonske, općinski proračun u pet godina oštetila za čak 168,000. kuna.

– Na traženje Županijskog državnog odvjetništva proveli smo kriminalističko istraživanje i tom prilikom je utvrđeno kako je ona u razdoblju od rujna 2005. do siječnja 2010. godine iz proračuna namijenjenog za rashode na svoje bankovne račune prebacila 182.180 kuna. Pokušavajući prikriti svoje djelo uplatila je u proračun 14 000 kuna tako da ga je na kraju oštetila u iznosu od oko 168.000 kuna – rekao je Krunoslav Kokić iz PU požeško-slavonske. Referentica je u kaptolačkoj općini bila zaposlena od 2003. godine i na njen rad, prema riječima načelnika, nije bilo primjedbi, a da nešto ipak nije u redu načelnik je posumnjao početkom ove godine kada su se vatrogasci požalili da su iz proračuna za proteklu godinu dobili manje novca nego je obećano.

Nakon što je načelnik zatražio da se ispita kako se dogodilo da vatrogascima nije isplaćen obećani novac, referentica je priznala da je “greškom” novac uplatila na svoj račun, no načelnik joj nije povjerovao. Osobno je pregledao oko 1800 izvoda i otkrio krađu. Kaznena prijava je podnesena u lipnju, a referentica je otišla na bolovanje.

– Suspendirali smo ju, ali joj otkaz po zakonu nismo mogli dati. Prethodno moramo dobiti očitovanje Službeničkog suda ili dok se ne donese presuda. U međuvremenu ona dobiva 60 posto plaće – rekao je načelnik Mile Pavičić.

Status: Ukradeno
Lokacija: Požega
Opseg: Na račun građana
Podobnost: Izvanstranačka
Pravomoćnost: U očekivanju zatvora

Link| 

0 comments: