itemscope itemtype="http://schema.org/Article" Ukradeno?: HDZ-ovcu oprošteno

Ukradeno?

Prvi i najstariji hrvatski portal s misijom upozoravanja na korupciju, iskorjenjivanju politički povezanog kriminala i rasipnosti, te podrškom neovisnom i djelotvornom pravosuđu. Kontakt: korupcija.hr@gmail.com

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa dužnosnika kaznilo je s 20 tisuća kuna bivšeg državnog tajnika u Ministarstvu prometa Dražena Bregleca jer je postao članom Uprave tvrtke City EX prije isteka roka od šest mjeseci nakon napuštanja dužnosti, u kojem dužnosnik ne smije biti u nadzornim odborima i upravama trgovačkih društava. Povjerenstvo je utvrdilo i da Breglec nije podnio izvješće o svojoj imovini u zadanom roku od 30 dana po prestanku dužnosti.

Konstatirano je da je HDZ-ov zastupnik Krešo Filipović bio u situaciji sukoba interesa između 11. siječnja i 7. listopada 2008., jer je za dolazak na saborske sjednice koristio dva službena automobila županjske Sladorane.
Filipoviću je, kao prokuristu, uz ta vozila pripala i kartica za gorivo te ENC uređaj za naplatu cestarina, no on je od Sabora tražio refundiranje troškova.
Povjerenstvo je, međutim, obustavilo daljnji postupak, jer je Filipović Saboru samoinicijativno vratio novac za troškove koje je učinio službenim vozilima Sladorane, ali i privatnim automobilom, čime je otklonio uzrok sukoba interesa.

Sukob interesa utvrđen je i gradonačelniku Labina Tuliu Demetliki, jer je pogodovao svom osobnom vozaču u rješavanju stambenog pitanja.

Status: Ukradeno
Lokacija: Hrvatska
Opseg: Moralni patuljci
Podobnost: HDZ
Pravomoćnost: Zaključeno

Link|