itemscope itemtype="http://schema.org/Article" Ukradeno?: Kvadrat zemljišta za Todorića 230 eura

Ukradeno?

Prvi i najstariji hrvatski portal s ciljem upozoravanja na korupciju, iskorjenjivanju politički povezanog kriminala i rasipnosti, te podrškom neovisnom i djelotvornom pravosuđu. Kontakt: korupcija.hr@gmail.com

Zagrebačka gradska uprava tražila je gotovo 3.200 eura po metru četvornom za zemljište na križanju Zagrebačke avenije i Selske ceste, gdje tvrtka Allegheny Financial, nekad poznata kao Consultants grupa u vlasništvu Hypo banke, kani sagraditi poslovni neboder visok 34 kata.

Ovu informaciju javnosti je prije nekoliko dana otkrio Poslovni list, pojašnjavajući da je Bandićeva administracija cijenu zemljišta procijenila na temelju bruto građevne površine koja se može graditi na predmetnom zemljištu.

Aktualnu procjenu zemljišta na križanju Zagrebačke i Selske Novi list je usporedio s jednako atraktivnim, ako ne i atraktivnijim zemljištem na križanju Vukovarske i Heinzelove ulice, smještenom između tamošnjeg McDonaldsa i Konzumovog supermarketa.

Zemljište na toj lokaciji Grad je prepustio tvrtki Grokomp, u vlasništvu tajkuna Ivice Todorića, a zauzvrat je dobio derutnu zgradu u Mečarovoj ulici. Zemljište na iznimno vrijednoj lokaciji sudski vještak Mirko Kožulj tada je procijenio na iznos od – 230 eura po metru četvornom. Dakle, dva križanja – dvije cijene.

Uskok istražuje već dvije godine - bez rezultata

Na pitanje kako je moguće da je zemljište na atraktivnom križanju Todorića dopalo po cijeni od 230 eura za kvadratni metar, već dvije godine navodno odgovaraju organi gonjenja pravne države, ali odgovora nema.

==

Todorićevo poslovno carstvo je kula od karata. bez lopovskog HDZ-a todorić bi sortirao karanfile na jednom od prigradskih placeva i skupljao sitniš za gablec.

=

kakav hdz? ovdje se radi o Bandiću i zagrebačkom sdp-u.

=

Polančecu su pronasli 500 tisuća, a ovom ne vide ni 500 milijuna!


Status: Ukradeno
Lokacija: Zagreb
Opseg: Organizirani kriminal
Podobnost: SDP
Pravomoćnost: U očekivanju zatvora

Link| 

0 comments: