itemscope itemtype="http://schema.org/Article" Ukradeno?: Barišić traži da mu država daje naknadu

Ukradeno?

Prvi i najstariji hrvatski portal s ciljem upozoravanja na korupciju, iskorjenjivanju politički povezanog kriminala i rasipnosti, te podrškom neovisnom i djelotvornom pravosuđu. Kontakt: korupcija.hr@gmail.com

Bivši rizničar HDZ-a Mladen Barišić, ujedno bivši šef Carine i državni tajnik u Ministarstvu financija, navodno je ovih dana predao zahtjev za naknadu koju može primati kao bivši državni dužnosnik i taj se zahtjev obrađuje.

Budući da još nije osuđen, ne može se odmah ni donijeti konačna odluka o obustavi dužnosničke naknade.

Njegov status je, naime, kako nam kažu neki izvori, malo kompliciraniji jer uz to što je bio državni dužnosnik, svojedobno je aktivirao pa zamrznuo zastupnički status u Saboru, a također, bez obzira na boravak u zatvoru, još nije osuđen. Zbog toga se nagađalo da možda prima i saborsku plaću, no to nam je u Saboru opovrgnuto, jer svatko tko ima zamrznut status, plaću ne prima.

Ministar uprave Davorin Mlakar nije nam znao komentirati prima li Barišić naknadu ili ne, odnosno kako se na njega odnosi Zakon, te nas je uputio na Ministarstvo financija.

Kako doznajemo, moguće je da naknadu primi, ali konačna odluka o tome još nije donesena, jer je njegov zahtjev u obradi.

==

Ako je Sanader vraćen u sabor. Ako Protega gradi vilu, ako su kriminalci dobili oprosnicu-čemu se čuditi što će Barišić nastaviti dobivati tzv dužnosničku naknadu. Pa ovo nije država, ovo je Muppet show.

Status: Banana republika
Lokacija: Hrvatska
Opseg: Ukradeno
Podobnost: HDZ
Pravomoćnost: Moćno pravo

Link| 

0 comments: