itemscope itemtype="http://schema.org/Article" Ukradeno?: Mesić - Konkurencija sposobnima

Ukradeno?

Prvi i najstariji hrvatski portal s ciljem upozoravanja na korupciju, iskorjenjivanju politički povezanog kriminala i rasipnosti, te podrškom neovisnom i djelotvornom pravosuđu. Kontakt: korupcija.hr@gmail.com

Iako je tek prije tjedan dana otkrio kako ga nagovaraju da se kandidira za gradonačelnika Zagreba, čini se kako bivši predsjednik Stjepan Mesić već ima razrađen plan vgođenja glavnog grada Hrvatske. Cilj njegovih planova je, kako sam kaže, jačanje gospodarskog statusa grada.

Za 24sataExpress otkrio je kako bi željeznicu iselio iz centra grada i time dobio vrlo vrijedno zemljište koje bi se odlično dalo iskoristiti, jer bi to bio skup prostor.

Na pitanje kako bi iselio željeznicu kad je većina građana koristi kako bi što prije došli do središta grada, odgovorio je kako je riječ o milijunskom gradu i građani bi se morali priviknuti kao što to rade građani drugih zemalja.

==

I ovog tipa su izabrali za predsjednika Republike. Nikada mu nije bilo niti će biti dosta vlasti, čak ni nakon dvostrukog mandata predsjednika Republike. Dok se u demokratski razvijenim državama bivši najviši državni dužnosnici bave izgradjnom knjižnica, savjetništvom, političkim radom u svojim strankama i nadasve radom sa novim generacijama političara - naši Balkanski primitivci se poput Putina presvlaće iz jedne pozicije vlasti u drugu. I to onda imaju obraza zvati demokracija. Mesićevo ponašanje je posebno razočaravajuće jer za sebe drži da je kozmopolit i demokrat iznad svega - zapravo ispada da je obićan isprdak, jeftini prevarant kao i ostala mu politička bratija.

Jesu li Hrvatskoj potrebni ovakvi megalomanski projekti umjesto održivog samofinanciranog razvoja. Tipovi kao Mesić traže dodatnu priliku za političku i monetarnu proviziju. Račun će naravno (kao i za trenutnu rezidenciju u Grškovićevoj) nonšalantno poslati građanima i drugim poreznim obveznicima ove države.
Licemjer do kraja.

Status: Banana republika
Lokacija: Zagreb
Opseg: Pljačka u pripremi
Podobnost: HNS
Pravomoćnost: U očekivanju istrage

Link| 

0 comments: