itemscope itemtype="http://schema.org/Article" Ukradeno?: Žarko Maričić - 7 stanova s plaćom od 19.900

Ukradeno?

Prvi i najstariji hrvatski portal s ciljem upozoravanja na korupciju, iskorjenjivanju politički povezanog kriminala i rasipnosti, te podrškom neovisnom i djelotvornom pravosuđu. Kontakt: korupcija.hr@gmail.com

Plaćom od 19.900 kuna na mjesec i radnim mjestom “vanjskog suradnika Zagrebačkog holdinga” uspio je sagraditi luksuznu stambenu zgradu u Remetama, gdje posjeduje četiri stana veća od stotinu četvornih metara, i upisati vlasništvo nad još tri stana u zgradi u Petrovoj ulici u Maksimiru.

Nije riječ o Davidu Copperfieldu, nego o Žarku Maričiću, vanjskom konzultantu koji je u gradskoj tvrtki vodio neke od najvećih projekata, poput sanacije odlagališta na Jakuševcu i gradnje stanova u Sopnici Jelkovec.

Vodeći se računicom da je prosječna cijena četvornog metra u Zagrebu 2000 eura, ukupna vrijednost njegovih stanova iznosi 8,5 milijuna kuna. Stambena zgrada u Remetama sagrađena je dok je Maričić bio suradnik u Zagrebačkom holdingu, od 2006. do 2009., a vlasništvo nad tri stana u Petrovoj ulici upisao je u knjige godinu dana od raskidanja suradnje s Holdingom, u siječnju 2010.

Status: Ukradeno
Lokacija: Zagreb
Opseg: Organizirani kriminal
Podobnost: SDP
Pravomoćnost: U očekivanju zatvora

Link| 

0 comments: