itemscope itemtype="http://schema.org/Article" Ukradeno?: Nećakinja Duje Marasovića

Ukradeno?

Prvi i najstariji hrvatski portal s ciljem upozoravanja na korupciju, iskorjenjivanju politički povezanog kriminala i rasipnosti, te podrškom neovisnom i djelotvornom pravosuđu. Kontakt: korupcija.hr@gmail.com

Mito, korupcija, nepotizam, voluntarizam ušli su u svaku poru obrazovnog sustava. Najdrastičniji primjer imamo u Splitu u OŠ Plokite, gdje je ravnateljica Ksenija Burić mjesecima čuvala radno mjesto za svoju kćer Anu Sarić. Zaposlila ju je dan nakon što je diplomirala u siječnju 2001. Radila je šest mjeseci i nakon toga je stalno na bolovanju, devet godina. A to je moguće samo zato što im je Duje Marasović brat, odnosno ujak – upozorio je na konferenciji za novinare splitski nastavnik Ivan Jujnović.

Ksenija Burić, ravnateljica OŠ Plokite, tvrdi da Ana Sarić, profesorica njemačkog i engleskog jezika, nije devet godina na bolovanju! Ana, tvrdi ravnateljica Burić, nije magistrirala zbog toga jer mora biti s djetetom, a kamoli doktorirala.

U školu je primljena kao profesorica redovitim natječajem. Potpuno legalno, ispunjavala je sve uvjete. Bila je izvrsna studentica i kao nadarena, stipendistica Grada. Bila bi sigurno najsretnija da radi – zaključuje Ksenija Burić.

Slično su dijelu nastavnika iz OŠ Plokite odgovorili i iz Ministarstva zdravstva naglašavajući da je Ana Sarić na bolovanju bila više puta te da je koristila jednogodišnji dopust pod zaštitom Centra za socijalnu skrb zbog bolesti djeteta. No dio nastavnika ističe da mnoge majke takav dopust ne mogu dobiti ni za teško invalidno dijete.

Status: Nepotizam
Lokacija: Split
Opseg: Nesposobnost uprave
Podobnost: HDZ
Pravomoćnost: U očekivanju istrage

Link| 

0 comments: