itemscope itemtype="http://schema.org/Article" Ukradeno?: Slavko Linić - Podsjetnik

Ukradeno?

Prvi i najstariji hrvatski portal s ciljem upozoravanja na korupciju, iskorjenjivanju politički povezanog kriminala i rasipnosti, te podrškom neovisnom i djelotvornom pravosuđu. Kontakt: korupcija.hr@gmail.com

1. Afera Viktor Lenac: privatno brodogradilište kuma Slavka Linića ,Damira Vrhovnika sanirano državnim novcem

2. prodaja Jadranskog pomorskog servisa (JPS) iz INE tvrtci prodan Marplov-u iz Rijeke u vlasništvu Ante Marasa. Dakle INA je izgubila koncesiju prijevoza plina Jadranam.

3.Afera Riječka banka: uz to što je devizni diler Nodilo knjigovodstvenim malverzacijama uspio sakriti 100 milijuna dolara gubitaka, nalazi Hrvatske narodne banke o poslovanju Riječke banke pokazali su i mnoge druge nepravilnosti za koje je uprava banke na čelu sa Ivanom Štokićem morala znati. No, Linić je i unatoč tome žestoko branio branio Štokića izjavama tipa: "ni nakon krađe 100 milijuna dolara, a ni nakon što su građani digli gotovo 250 milijuna eura štednje, ta banka nije doživjela kolaps".

4. Afera Sunčani Hvarom: kad su kao mnogo bolji ponuđač prezentirane Terme Čatež koje su ponudile samo 45 milijuna eura, dok je Kompas ponudio ulaganje od 62,6 milijuna eura.

5. Afera Liburnija: Linić nije izvršio sudsku odluku(dug se morao vratiti, a Linić to nije poštivao i napravio dug još veći) a time oštetio fondove u kojima su dionice imali stradalnici rata.

6. Afera PIK Vrbovec: SDP na čelu sa Slavkom Linićem 2002.g. u postavljaja management kojem plaćaju 180.000 kn mjesečno. Na početku 2005. g. taj isti management je osumnjićen za gospodarski kriminal. Zloupotrebama je oštetio to poduzeće za gotovo 17.000.000 kuna. Naravno žrtveni janjci su dani, a Slavko Linić neokrznut

7.Afera hotela Alan: prodan po trostruko umanjenoj cijeni. Pokrenuta je istraga protiv nekoliko osoba, ali ne i protiv Slavka Linića, tadašnjeg predsjednika UO Hrvatskog fonda za privatizaciju, bez kojeg te prodaje ne bi bilo. Linić dubrovački hotel Excelsior prodaje Goranu Štroku po cijeni – kako je javno i gnjevno svjedočila tadašnja ministrica turizma Pave Župan-Rusković – trideset puta nižoj od vrijednosti hotela (trideset puta više novca nudio je Štrokov takmac u natječaju)

Status: Organizirani kriminal
Lokacija: Hrvatska
Opseg: Milijunski
Podobnost: SDP
Pravomoćnost: U očekivanju istrage

Link| 

0 comments: