itemscope itemtype="http://schema.org/Article" Ukradeno?: Mladineo kupio stan od 300.000 eura

Ukradeno?

Prvi i najstariji hrvatski portal s ciljem upozoravanja na korupciju, iskorjenjivanju politički povezanog kriminala i rasipnosti, te podrškom neovisnom i djelotvornom pravosuđu. Kontakt: korupcija.hr@gmail.com

Oko 6 milijuna kuna koje su preko Fimi medije izvučene iz Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost moglo bi biti tek početak istrage protiv dojučerašnjeg direktora Fonda Vinka Mladinea.

Način života te svote novca kojima je Mladineo raspolagao daju povoda da se temeljito pročešlja njegova imovina, ali i svaki račun koji je prošao kroz Fond te svi poslovi koje je Fond sklapao pod Mladineo-vim vodstvom.

Ušteda od plaće?

Nevjerojatno je, naime, da je Mladineo od plaće uštedio 300.000 eura koliko je prošle godine platio stan u novoj četverokatnici u Ulici Medveščak u Zagrebu, na jednoj od najelitnijih adresa u gradu. Riječ je o ekskluzivnoj zgradi sa samo devet stanova od kojih ni jedan nije manji od stotinjak kvadrata. Zgrada u kojoj je Mladineo savio novi dom ima ventilirajuću fasadu, stolariju i obloge od ariša. U stanove su ugrađeni hrastovi parketi, keramičke pločice A-klase, rolete s elektropodizačima, video portafoni s funkcijom videonadzora, kuhinje, kupaonice i zatvorene terase imaju podno grijanje, a tu je i niz drugih luksuznih detalja. Mladineo je prošle godine kupio taj stan, ali još nije upisao vlasništvo u zemljišnim knjigama niti je prodao stan u kojemu je do tada s prijašnjom obitelji živio u Ulici grada Vukovara. Prošla godina 68-godišnjem Mladineu u financijama je bila vrlo dinamična. Očito čvrsto uvjeren da ga nitko neće pitati za podrijetlo novca, Mladineo je policiji sam prijavio da raspolaže golemom gotovinom. Lani mu je, naime, bilo provaljeno u stan u Ulici grada Vukovara. Pozvao je policiju i prijavio da su mu provalnici odnijeli sef u kojemu je imao oko 500.000 kuna gotovine u različitim valutama. Načelnik Policijske uprave zagrebačke Tomislav Buterin rekao nam je da policija još traga za provalnikom u Mladineov stan, no druge detalje nije želio otkrivati.

Status: Organizirani kriminal
Lokacija: Zagreb
Opseg: Milijunski
Podobnost: HDZ
Pravomoćnost: U očekivanju zatvora

Link| 

0 comments: