itemscope itemtype="http://schema.org/Article" Ukradeno?: U SOA-u ne biraju po natječaju

Ukradeno?

Prvi i najstariji hrvatski portal s ciljem upozoravanja na korupciju, iskorjenjivanju politički povezanog kriminala i rasipnosti, te podrškom neovisnom i djelotvornom pravosuđu. Kontakt: korupcija.hr@gmail.com

Prije četiri godine u medijima se dosta polemiziralo o zapošljavanju podobnih kadrova u tajnim službama. Među ostalima, na meti novinara Novog lista i Glasa Istre našle su se i kćeri dvojice tada uglednih HDZ-ovaca - Mladena Barišića i Ivice Mladinea. Rade u SOA-i, vrištali su naslovi.

Mi po preporuci, a natječaj zaboravite

Pitanje se postavilo i na Saborskom odboru za nacionalnu sigurnost, sjeća se tada HSP-ov saborski zastupnik i član Odbora Pero Kovačević. "Pisalo se, kako ne. Dobro se sjećam. Nikad se nije demantiralo. Pitao sam što je s tim. Karamarko je rekao da u SOA-u ne biraju po natječaju, već po preporuci. Našao sam to u dokumentaciji sa sjednice Odbora. Objavio je to i Večernji list. Baš se pitam kako su prošle sigurnosnu provjeru", našalio se Kovačević, kojeg su također optužili za nepotizam.

"Pričalo se da sam sina i kćer zbrinuo u SOA-u. Kćer mi je tada išla u treći razred srednje, nisam znao da radi. A i za sina su me iznenadili. Pobrkali su me sa Antom Kovačevićem", prisjetio se Kovačević.

Zna i da se govorilo i o sinu muftije zagrebačkog, kako se i on snašao pod okriljem hrvatske tajne službe.

Odlično. Još je bolje što je Barišićeva kćer Adrijana udana za Antu Despota, kod kojeg se pronašlo milijune i milijune gotovine. Bivši član Uprave HEP-a već duže je pod sumnjom za višemilijunske malverzacije. Milijuni su zacijelo bili sigurni kad ih čuva tajna agentica.

Mladineo
klao male obrte, dok su stranačke kolege krale na veliko

Otkrilo se tako napokon da su torbe pune novaca šetale oko stranačke blagajne HDZ-a. Vuklo se sa svih strana, trpalo u sefove... Ivica Mladineo šefuje Poreznom upravom, kćerka Ivana na državnoj plaći u tajnoj službi... S kakvim razlogom? Besprizorno bogaćenje državnih dužnosnika Ministarstvo financija gledalo je pasivno, Mladineo je blokadama klao male poduzetnike, crkavali su obrti i biznisi, dok su stranačke kolege krale na veliko. Škver, HAC, HEP... Satovi, kuće, vile, umjetnine... Odakle? Mladineo nikad nije postavio pitanje. Sad mora odgovarati za privatizacijsku pljačku Konstruktora staru 20 godina! Hoće li se Bajić sjetiti što je Mladineo omogućio Sanaderu, Barišiću i ostaloj ekipi?

Zbunjeni Karamarko ne zna što mu je policija radila u Brodosplitu

Karamarkovo zdušno branjenje kolegica, tatinih kćerkica, i ostalog potomstva istaknutih HDZ-ovih dužnosnika fino pokazuje iz kakve je baze iskočio naš stup borbe protiv kriminala i korupcije. Ne čudi onda ni što još nije zaključio jesu li splitska policija, bivši načelnik Ivan Merćep i bivši šef Gospodarskog odjela Ivan Lozić, opstruirali istragu u slučaju Brodosplit. Primamo proturječna izvješća, ustvrdio je zbunjeni Karamarko. Nisu mu još objasnili što treba, očito.

Tako je. U Hrvatskoj vlada kaos. Svi su HDZ-ovci u istom loncu i svak' se vadi kako stigne. Glavno da institucije rade svoj posao. Sa tatama i kćerkama, zetovima i rođacima...

===

A gdje se sakrilo Primorčevo geslo: Hrvatska ,zemlja znanja.Obvezna srednja škola,još malo pa bi proglasili i fakultet kao obveznu stručnu spremu.Kad ono tamo,lijenčine polupismene i tatine ljubimice posjedale na izmišljenim radnim mjestima državne i doživotne sinekure,pa upregli sindikalne bandite u obranu stečenih pozicija.Kako ono ide:Hrvatska,zemlja znanja!

niš nova u soi poi moi koi ili kako se sad zove, rade i djeca mnogih poitičara iz doba najglupljeg ministra MUP-a Lučina!

Status: Banana republika
Lokacija: Hrvatska
Opseg: Nepotizam
Podobnost: HDZ/SDP
Pravomoćnost: U očekivanju istrage

Link| 

0 comments: