itemscope itemtype="http://schema.org/Article" Ukradeno?: Odvjetništvo optužilo mrtvaca

Ukradeno?

Prvi i najstariji hrvatski portal s ciljem upozoravanja na korupciju, iskorjenjivanju politički povezanog kriminala i rasipnosti, te podrškom neovisnom i djelotvornom pravosuđu. Kontakt: korupcija.hr@gmail.com

Ministar financija Ivan Šuker za sada ne može poduzeti nikakve korake vezane za smjenu ravnatelja Porezne uprave Ivice Mladinea.
– Nisam službeno ništa primio pa ni ne mogu za sada poduzeti nikakve korake – poručuje ministar.
A tek kada dobije i službeno priopćenje iz DORH-a, onda će, isto kao i u slučaju bivšeg šefa Carinske uprave Mladena Barišića, predložiti Mladineovu smjenu Vladi. Mladineo je na čelu Porezne uprave Ministarstva financija od dolaska HDZ-a na vlast, a u Zagreb ga je iz Splita doveo bivši premijer Ivo Sanader.
U Splitu je prije dolaska u Zagreb bio na čelu tamošnje porezne uprave. U petak je protiv Mladinea Županijsko državno odvjetništvo u Splitu podignulo optužnicu zbog počinjenja kaznenog djela zlouporabe ovlasti u gospodarskom poslovanju, a vezano za privatizaciju splitskog Konstruktora devedesetih godina.
Nedjeljko Ževrnja, kojega je Županijsko državno odvjetništvo u Splitu optužilo zajedno s Ivicom Mladineom, ravnateljem Porezne uprave, i Željkom Žderićem, direktorom splitskog Konstruktor-inženjeringa, te još dvije osobe za malverzacije u privatizaciji društvenog poduzeća Konstruktor iz Splita – mrtav je već pet godina.

Status: Nesposobnost uprave
Lokacija: Hrvatska
Opseg: Moćno pravo
Podobnost: HDZ
Pravomoćnost: U očekivanju zatvora

Link| 

0 comments: