itemscope itemtype="http://schema.org/Article" Ukradeno?: Bivšem čelniku Lepoglave zatvor

Ukradeno?

Prvi i najstariji hrvatski portal s ciljem upozoravanja na korupciju, iskorjenjivanju politički povezanog kriminala i rasipnosti, te podrškom neovisnom i djelotvornom pravosuđu. Kontakt: korupcija.hr@gmail.com

Zbog pogodovanja zatvorenicima, bivši upravitelj Lepoglave Stjepan Loparić (48) nepravomoćno je osuđen na godinu i osam mjeseci zatvora, njegov pomoćnik Neven Putar (48) na godinu i dva mjeseca, a Ivanu Benčeku (46), načelniku Odjela tretmana lepoglavske kaznionice, izrečena je uvjetna osuda od sedam mjeseci zatvora uz rok kušnje od dvije godine.

Zagrebački Županijski sud proglasio ih je danas krivima zbog pogodovanja Hrvoju Petraču 2007. i 2008., kojega su na “svoju ruku” premjestili na poluotvoreni odjel, omogućili mu 26 izlazaka na vikend te brojne posjete i telefonske razgovore. Tihomira Oreškovića, osuđenog za ratni zločin, premjestili su na poluotvoreni odjel iako nije zadovoljavao uvjete te mu omogućivali brojne posjete.

Ivanu Matekoviću, osuđenom zbog sudjelovanja u otmici sina V. Zagorca, odobrili su prekid kazne od pet dana iako je rješenje bilo nepravomoćno. Među zatvorenicima kojima su pogodovali su i Vlado Jularić, osuđen zbog dvostrukog ubojstva, i Drago Babić, osuđen zbog otmice. Sud je ustanovio da su optuženi evidentno kršili zakon dajući osuđenicima pogodnosti na koje nisu imali pravo.

===

Pavosuđe je korumpirano, aljkavo i nesposobno. To im je precizno rečeno iz EU.

Ove presude nisu pravomočne i mislim da će na kraju svi završiti sa uvjetnim kaznama ili će se to vuči u nedogled. Ovo je sve kap u moru šta se radimo u Kaznionicama i šta se radi po svim ostalim kaznionicama. U ovoj "sitnoj" proceduri isključeni su i suci izvršenjua koji u tim postupcima imaju svoje prste. Sve je to naravno koštalo i plačalo se pa ove kazne postaju smiješne. Pitanje je isto tako i učešće odvjetnika-posrednika za ta sva zbivanja. Jedino se isto tako nigdje ne spominje Oreškovičevo trenutno stanje gdje je on i dalje na slobodi što je neshvatljivo. Zašto se on ne vraća u kaznionicu o tome nitko ništa ne prića. Sve i dalje ide po starom pa ono malo ove osudili kao da se pokaže kako se radi a od izvršavanja kazni mislim da neće biti ništa.

Status: Nesposobnost uprave
Lokacija: Hrvatska
Opseg: Moćno pravo
Podobnost: HDZ
Pravomoćnost: U očekivanju zatvora

Link| 

0 comments: