itemscope itemtype="http://schema.org/Article" Ukradeno?: Ima mjesta za sina Jadranke Kosor

Ukradeno?

Prvi i najstariji hrvatski portal s ciljem upozoravanja na korupciju, iskorjenjivanju politički povezanog kriminala i rasipnosti, te podrškom neovisnom i djelotvornom pravosuđu. Kontakt: korupcija.hr@gmail.com

Lovro Škopljanac, sin premijerke Jadranke Kosor, nije jedan od honoraraca koji više ne rade na HTV-u! Škopljanac, kojeg je javna televizija nedavno honorarno zaposlila kao simultanog prevoditelja, radno mjesto sačuvao je i nakon hajke na honorarce koja je provedena na Prisavlju.

Ime Lovre Škopljanca kao simultanog prevoditelja jučer se tako pojavilo na odjavnoj špici emisije Otvoreno, koju je vodila Dijana Čuljak Šelebaj. Tema Otvorenog bila je "Koji je hrvatski ekonomski put", a Škopljanac je u emisiji prevodio riječi Petera Sanfeyja, vodećeg ekonomista EBRD-a za jugoistočnu Europu.

Sin Jadranke Kosor je, podsjećamo, posao na Prisavlju dobio početkom godine o čemu je Index izvještavao 15. veljače ove godine. Škopljančev angažman potvrdio nam je tadašnji glasnogovornik HRT-a Danko Družijanić, koji je rekao da su im premijerkinog sina preporučili s Odsjeka za komparativnu književnost na kojem je znanstveni novak i s Poslijediplomskog studija za simultano konferencijsko prevođenje.

Situacija na HRT-u, prema riječima mnogih zaposlenika javne kuće, nikad nije bila gora. Prošlotjedni prosvjed nije puno pomogao, honorarci koji su godinama bili ključan dio stvaranja HTV-ovog programa morali su pokupiti svoje stvari i započeti potragu za novim poslom. Prema našim izvorima, brzinska čistka motivirana je upravo prijetnjama Jadranke Kosor da će na Prisavlje poslati posebnu inspekciju.

Poznato je da je premijerka nezadovoljna funkcioniranjem i ustrojstvom HRT-a pa je stoga navodno najavila slanje posebne skupine koja već mjesecima češlja tvrtke koje su na teret proračuna. Hrvatsku radioteleviziju je Kosor navodno odlučila posebno pročešljati i po hitnom postupku tražiti rezanje broja zaposlenih. Rečeno - učinjeno; 398 honoraraca je odletjelo, a nama ostaje samo zapitati se zašto nije i premijerkin sin bio među njima? Možda se bez Škopljančevih usluga jednostavno ne može.

Spomenimo i kako se na HRT-u uskoro očekuju novi otkazi. Kako doznajemo, sljedeći su na redu zaposlenici na određeno vrijeme, a njihovi bi ugovori navodno trebali biti otkazani od 1. siječnja sljedeće godine. Među njima mnogo je ljudi srednje životne dobi koji se boje kako na tržištu rada neće pronaći mnogo prilika za sebe. Lovro Škopljanac, međutim, vjerojatno ni onda neće imati razloga za strah. On u svom portfelju ipak ima najbolju moguću referencu - rodni list.

==

Mali je sposoban,isto kao Mesićeva kći!

Pa svakome normalnom je valjda jasno da se danas u pravosuđe, upravu, policiju i ostale javne službe ne možeš zaposliti ako nisi u HDZ-u, ti ili tvoja rodbina.

Zašto se nije zaposlio u nekoj privatnoj tvrtci ako je sposoban???
Jednostavan odgovor: Jer bi tamo morao RADITI.
Posve je jasno da kad nemaš baš volje onda se zaposliš kod onih koje ti tata i mama kontroliraju. Pa te nitko ne smije niš ni pitati, a kamoli te izbaciti.

Nije on kriv što mu je mama tuka koja nezna 2 riječi engleskog, a on simultani prevoditelj.

Status: Banana republika
Lokacija: Hrvatska
Opseg: Nepotizam
Podobnost: HDZ
Pravomoćnost: Zaključeno

Link| 

0 comments: