itemscope itemtype="http://schema.org/Article" Ukradeno?: Europska Rasprodaja Hrvatske

Ukradeno?

Prvi i najstariji hrvatski portal s ciljem upozoravanja na korupciju, iskorjenjivanju politički povezanog kriminala i rasipnosti, te podrškom neovisnom i djelotvornom pravosuđu. Kontakt: korupcija.hr@gmail.com

S kojim se pravom novac poreznih obveznika troši za reklamiranje ulaska Hrvatske u Europsku uniju?

Pitao se to predsjednik HSP-a Daniel Srb na svojoj tiskovnoj konferenciji na kojoj je poručio i da je za njega takva praksa nedopustiva jer će o ulasku Hrvatske u uniju ionako odlučiti građani na referendumu.

– Promovira se EU kao sustav u kojem vlada blagostanje. Tražimo uvjete za jednu ozbiljnu argumentiranu raspravu o prednostima, ali i nedostacima ulaska u EU. Odluka je ionako na građanima. Hoće li oni imati prilike čuti razloge zašto bi Hrvatska trebala ući u EU – poručio je Srb.

Ovakvo ozračje podsjeća na ono s početka devedesetih kad se olako ulazilo u proces privatizacije, tvrdi Srb.

==

NA X. KONVENCIJI GO SDP-A ZORAN MILANOVIĆ PORUČIO
"Ne želimo da Hrvatska bude mali priljepak EU, nego mali div"

==

Do sada je trajala rasprodaja privrede i privrednih objekata i subjekata. Kako je Hrvatska nije bila u EU bila je podobna svakoj vrsti ucjena ali i vlastite korumpiranosti u vrhovima vlasti. Ulaskom u EU počinje finalna faza rasprodaje svega Hrvatskog, poljoprivrednog zemljišsta, obale, nekretninau Zagrebu i večim gradovima. Djeca če vam živjeti kao najmoprimci u vlastitoj državi, a zakone će vam krojiti EU štiteći vlasničku manjinu ne Hrvatskog porijekla i interesa.

==

Da naši političari imaju mozga i domoljublja, da ne razmišljaju o vlastitoj karijeri, mitu i luksuzu, možda bi shvatili u što srljaju. Ovo je najgore što se Hrvatskoj moglo dogoditi od kada je postigla neovisnost. Potpuna rasprodaja i suvereniteta i supstance. Trenutnu garnituru političara treba izvesti pred sud zbog veleizdaje nacionalnih interesa. Ovo više nije sitni lopovluk, ovo je potpuna izdaja.

==

Nadstranačka udruga i inicijativa za očuvanje suvereniteta i neovisnosti Republike Hrvatske „Volim Hrvatsku“ objavljuje slijedeći proglas svim građanima Republike Hrvatske.

Dragi građani, nalazimo se pred sudbonosnom i za sve nas dalekosežnom odlukom.

Odlukom koja je za Hrvate i sve one koji Hrvatsku smatraju svojom domovinom karta za put bez povratka. Svjedoci smo do sada neviđenog omalovažavanja volje naroda, sustavnog zatiranja svih demokratskih vrijednosti i intelektualnog nasilja nad svima nama gurajući nas u jednu novu integraciju, na put bez povratka-u EU. Usprkos cenzuri medija, ipak se mogu vidjeti ili čuti vijesti koje nam jasno mogu dati do znanja da je EU tvorevina koja nije „strateški interes Republike Hrvatske“ kako nam to podastire naša Vlada.

Moramo Vam dati do znanja da se Vlada RH službeno očitovala kako nema prijevod
Lisabonskog sporazuma (tzv. Ustava EU)
Ugovora koji namjerava, u što kraćem roku,
potpisati. Zapitajte se kako je to moguće da netko odlučuje o sudbini jedne zemlje i svih njenih građana stavljajući potpis na Ugovor koji prethodno nije pročitao i temeljito analizirao? Lisabonski ugovor je i ekspertima prevoditeljima nečitljiv, sadrži 650 stranica koje vode na slijedećih 3000 stranica s raznim zakonskim podaktima, dopunama i gomilom zamki za sve one koji nisu upućeni u pravo EU-e. Taj i takav Ugovor je prije svega štetan za Hrvatsku jer zadire u suverenitet i temeljne ljudske slobode svakog grañanina RH.

Navodimo slijedeće razloge:

-Potpisom na taj Ugovor Hrvatska bi se odrekla neovisnosti i suverenosti, otvorila granice za slobodni prolaz ljudi i materijalnih dobara čime bi bio stvoren uvjet za kupovinu svega što je hrvatsko, dovoñenje jeftinije radne snage iz primjerice Rumunjske, Bugarske i ostalih istočnih zemalja, mogućnost naseljavanja stranaca koji bi imali jednaka prava kao i vi, kako u materijalnom, tako i političkom smislu. Stranci bi mogli neograničeno i nekontrolirano kupovati dijelove Hrvatske, iskorištavati ih i dobit prosljeñivati u svoje matične zemlje i banke a hrvatski narod od toga ne bi imao nikakve koristi.

- 15 zastupnika iz RH koji bi bili u EU parlamentu predstavljali bi manje od 1% parlamenta i nebi imali punu zakonodavnu snagu za Republiku Hrvatsku, što znači da bi sve odluke koje bi donijela većina morale biti provođene u RH, a to opet znači da bi naši zastupnici imali praktičnu ulogu poslušnika i provoditelja zakona EU bez mogućnosti da bilo što promijene u korist RH. Volja i mišljenje hrvatskog naroda nebi imala nikakvu političku težinu. Ako spomenemo da bi ti isti zastupnici imali osobni godišnji proračun preko 300 000€, tada postaje jasno kome je strateški interes ući u EU. Da su posrijedi vlastiti interesi, dosadašnje Vlade RH i oporba su to više puta u ovih 20 godina dokazali praktičnim dopuštanjem sustavne pljačke svih resursa RH i njenih građana.

-EU je također donijela zakon kojim svaki građanin EU garantira stabilnost Eurozone i EUR-a svojom imovinom, čime stavljaju hipoteku na svu imovinu koju posjeduju građani EU.

-Građanima RH nebi bilo dozvoljeno zapošljavanje unutar Unije najmanje 7 godina od pristupa.

-U EU je „dozvoljena upotreba smrtonosne sile za suzbijanje nereda i prosvjeda“.

-Pitanje Savudrijske vale tj. Piranskog zaljeva više neće imati nikakvu težinu jer bi ulaskom u EU Hrvatska dozvolila izlov ribe ne samo Sloveniji, nego i Italiji i drugim zemljama EU. Nadalje, Jadransko more bi postalo vlasništvo i drugih zemalja EU-e i bila bi otvorena vrata eksploataciji svih dobara našeg obalnog pojasa i mora (Italija, Mađarska, Austrija itd.) ali jednako tako i svih ostalih kopnenih resursa.

-Za primjer „boljeg života u Uniji“ si možemo uzeti zemlje poput Irske, Grčke, Portugala i Španjolske koje su osjetile što znači biti članicom EU i korištenje fondova EU i MMF-a. Čisto dužničko ropstvo. Velika Britanija takoñer bilježi ogroman pad zaposlenosti i socijalne nemire. Zapitajte se što bi tek Hrvatsku snašlo da uđe u tu anacionalnu, totalitarističku tvorevinu kojoj je jedini cilj profit.

Da RH uđe u Uniju, ne bi imali mogućnost izlaska iz iste, jer takav je to slučaj i s drugim članicama EU. Formalno postoji mogućnost, no tehnički je to potpuno onemogućeno.

Ovo su samo neki od velikog broja primjera što bi se dogodilo stavite li svoj „DA“ za ulazak u EU. Nedajte se zbuniti niti prevariti slatkorječivostima Vlade RH kako bi u EU bilo bolje. Vlada je prekršila temeljna ljudska i ustavna prava građana kada je krenula na put u EU bez da je omogućila uvid u Ugovor koji želi potpisati te da sami odlučujemo želimo li u EU kada nam se podastru svi argumenti „ZA“ ili „PROTIV“ i kada je odlučila u potpunosti uništiti sve što je ostvareno Domovinskim ratom - neovisnost i suverenitet RH.

Zato temeljem svega što je rečeno, molimo Vas da promislite o Vašoj budućnosti kao i
budućnosti Vaše djece i pokoljenja koja dolaze, jer ovo su sudbonosni trenuci koji mogu dovesti do novog gubitka suverenosti vlastite domovine i konačnog gubitka identiteta i kulture.

RH ima snage i resurse da bez ulaska u ovakve integracije preživi i sačuva svoju opstojnost, kulturu i vjeru i ono što je najvažnije - suverenost i nacionalni identitet.

Izaberite DA za slobodnu i suverenu Hrvatsku i NE U EU. Vrijeme je da sami odlučite o svojoj sudbini i sudbini Lijepe Naše, jedine nam domovine Hrvatske.

==

Suverenitet Republike Hrvatske neotuđiv je, nedjeljiv i neprenosiv.Suverenitet Republike Hrvatske prostire se nad njezinim kopnenim pdručjem,rijekama, jezerima, prokopima, unutrašnjim morskim vodama, teritorijalnim morem te zračnim prostorom iznad tih područja.

==

Tko im je dao pravo da našu djecu nagovaraju za europsku uniju.

==

Zašto ni jedne režimske novine nisu objavile ovu vijest?

U Zagrebu uhićen ing. Josip Kokić
Drugoga lipnja, oko 9:30 sati, na ulaznim vratima zagrebačke katedrale, uhićen je od strane hrvatske policije dipl. ing. Josip Kokić, poznati aktivist i borac za čast i dostojanstvo, te ljudska i narodna prava hrvatskoga naroda.

On je 1. lipnja pred zagrebačkom katedralom započeo štrajk glađu i žeđu.
Planirao je sjediti na jednoj od klupa u blizini katedrale. Ispred je imao drveni stalak sa dvije male hrvatske zastave i natpisima:

"Cilj i svrha moga štrajka glađu i žeđu JEST OSTVARENJE EMISIJE NA JAVNOJ TELEVIZIJI HTV, informacije o bitnim negativnostima EU, jasne i argumentirane, iz usta poštenih intelektualaca i znalaca o svemu što stoji u Lisabonskom sporazumu!

Moj zahtjev je glas naroda, a to je ujedno TEMELJNO LJUDSKO I NARODNO PRAVO, DOBITI INFORMACIJE O TAKO SUDBONOSNOM PITANJU ZA OPSTANAK I BUDUĆNOST NARODA I DRŽAVE, NJEGOVE SLOBODE I SUVERENOSTI!!!

==

Apsolutno točno. Trebali bi dodijeliti sredstva za promidžbu i političkoj grupaciji koja se zalaže za nastavak samostalnosti Hrvatske, tj. NEULAZAK u EU, a ne samo da nam vladajući i SDP i njegovi sateliti pričaju lažne priče kako u EU teku "med i mlijeko".Ja sam za usvajanje najviših europskih standarda, totalnu smjenu političke "elite" i njihovih poslovno-političkih običaja, te izbor novih ljudi, učinkovitiju državu ...

==

Problem je u nama i u tome sto smo odavno vec prodani i upropasteni.
Ovi pregovaraju vec desetljeca...i sad se mi odjednom kao pitamo...
U normalnoj zemlji bi bio prvo referendum, a tek onda pregovori i razgovori.

==

vrijeme za izradu kvalitetne studije o prednostime i nedostacima ulaska u EU je odavno isteklo a bez toga ne može biti ni kvalitetne javne rasprave.
drugim riječima-opet su nas za.ebali a posljedice toga ćemo vidjeti tek za desetak godina prodani smo.

==

Status: EUforija
Lokacija: Banana republika
Opseg: Organizirani kriminal
Podobnost: HDZ,SDP,HNS,IDS
Pravomoćnost: U očekivanju zatvora

Link| 

0 comments: