itemscope itemtype="http://schema.org/Article" Ukradeno?: Sve istrage staju pred Banskim dvorima

Ukradeno?

Prvi i najstariji hrvatski portal s ciljem upozoravanja na korupciju, iskorjenjivanju politički povezanog kriminala i rasipnosti, te podrškom neovisnom i djelotvornom pravosuđu. Kontakt: korupcija.hr@gmail.com

Ne želimo DORH koji će ići u progon samo onda kad baš mora. Želimo DORH koji će ići u progon bez političkog kalkuliranja. Sve istrage u krupnim najvećim aferama staju pred vratima Banskih dvora.

DORH je efikasan u progonu kriminalaca po profesiji. No, ne vidimo efikasnost DORH-a kad je u pitanju progon kaznenih djela u kojima su počinitelji u krugu politike - rekao je Stazić navodeći afere kamioni, Maestro, Brodosplit, Podravka u koje su upleteni ministri jer je nemoguće da Nadzorni odbori nisu znali što se događa.

Protiv Rončevića DORH kreće u akciju tek kad prestaje biti ministar. Četiri godine prekasno jer sumnjam da će nakon četiri godine biti moguće utvrditi gdje je otišlo 10 milijuna kuna. U Podravci se niti mrkva nije mogla kupiti bez Polančecova znanja - istaknuo je Nenad Stazić.

Oštre optužbe iznio je i HDSSB-ovac Ivan Drmić. - Vi ste vješt medijski manipulator koji se skriva iza policije i iza suda - optužio je Bajića . - Na mene nikada niti jedan političar nije utjecao! - odgovorio je oporbenjacima Bajić. No, Drmić ga je odmah demantirao konkretnim i to vlastitim primjerom.

Dok sam 2000. bio direktor Đakovačkog radija, na pritiske iz SDP-a protiv mene je DORH pokrenuo postupak i podignuta je optužnica. Otišao sam k vama i Vi ste mi savjetovali da napišem žalbu. Nakon 15 dana postupak je obustavljen. O svemu imam pisane dokaze - otkrio je Drmić.

Status: Banana republika
Lokacija: Hrvatska
Opseg: Milijarde
Podobnost: HDZ
Pravomoćnost: U očekivanju istrage

Link

0 comments: