itemscope itemtype="http://schema.org/Article" Ukradeno?: Kasa prazna, a Bandić gradi fontanu

Ukradeno?

Prvi i najstariji hrvatski portal s ciljem upozoravanja na korupciju, iskorjenjivanju politički povezanog kriminala i rasipnosti, te podrškom neovisnom i djelotvornom pravosuđu. Kontakt: korupcija.hr@gmail.com

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, unatoč očajnoj financijskoj situaciji u kojoj se nalazi Grad Zagreb, ustraje u ideji da izgradi fontanu vrijednu 10 milijuna kuna na zelenoj površini uz ulicu Hrvatske bratske zajednice, preko puta Nacionalne i sveučilišne knjižnice.

Naime, iako je Vijeće gradske četvrti Trnje, kojem je gradska uprava prijedlog gradnje fontane uputila kao dio svog popisa prioritetnih aktivnosti u 2011. godini, s indignacijom odbilo ovu inicijativu, Bandić od ideje nije odustao, piše Novi list.

Naprotiv, prije tjedan dana Bandićeva gradska uprava donijela je zaključak o početku postupka javne nabave za izradu glavnih i izvedbenih projekata za gradnju fontane i prateće infrastrukture. Vrijednost nabave projektne dokumentacije procijenjena je na iznos od 2,3 milijuna kuna.

Inače, gradski pročelnik za gradnju Davor Jelavić za Novi list je kazao kako će poništiti natječaj koji su raspisali ako zastupnici odbiju fontanu. No, zakon gradonačelniku omogućuje da sam odredi prioritete radova koji su gradu potrebni, objasnio je Jelavić.

Status: Organizirani kriminal
Lokacija: Zagreb
Opseg: Milijunski
Podobnost: SDP
Pravomoćnost: U očekivanju zatvora

Link| 

0 comments: