itemscope itemtype="http://schema.org/Article" Ukradeno?: Bandićeve fontane i pothodnici poskupili

Ukradeno?

Prvi i najstariji hrvatski portal s misijom upozoravanja na korupciju, iskorjenjivanju politički povezanog kriminala i rasipnosti, te podrškom neovisnom i djelotvornom pravosuđu. Kontakt: korupcija.hr@gmail.com

Troškovi izgradnje dvaju fontana u Ulici Hrvatske bratske zajednice i pothodnika koji će Nacionalnu sveučilišnu knjižnicu povezivati s Trnjanskom cestom popeli su se sa deset na petnaest milijuna kuna, piše Večernji list.

Iako se vijeće Trnja protivi gradnji fontana jer smatraju da je prioritet obnova Trnjanske ceste od Slavonske avenije do Trnjanskog nasipa, gradonačelnik Milan Bandić ustraja na njihovoj izgradnji jer kako kaže „od livade treba napraviti centar izvrsnosti, a ne da po njoj pišaju pesi“.

„Ovo što se radi inače rade diktatori koji, dok narod gladuje – grade mauzoleje sebi u spomen“, izjavio je vijećnik gradske četvrti Pero Kovačević.

Jedan pothodnik će prolaziti od knjižnice do livade preko koje će biti staza koja će se nastavljati na drugi pothodnik do Trnjanske ceste, a fontane su, prema mišljenju gradonačelnika, potrebne za uljepšavanje livade.

Status: Organizirani kriminal
Lokacija: Zagreb
Opseg: Milijunski
Podobnost: SDP
Pravomoćnost: U očekivanju istrage

Link|