itemscope itemtype="http://schema.org/Article" Ukradeno?: Hrvati će čuvati ovce

Ukradeno?

Prvi i najstariji hrvatski portal s ciljem upozoravanja na korupciju, iskorjenjivanju politički povezanog kriminala i rasipnosti, te podrškom neovisnom i djelotvornom pravosuđu. Kontakt: korupcija.hr@gmail.com

"U evidenciji Hrvatskog zavoda za zapošljavanje kažu mi da ima gotovo 75.000 nezaposlenih koji bi se po stručnoj spremi mogli zaposliti na mjestu stočara, pastira, samaraša i ratara", rekla je danas slikovito premijerka Jadranka Kosor obrazlažući zašto je Vlada odbila 811 novih zahtjeva za dozvole za zapošljavanje radnika iz drugih zemalja. Kosor kaže da je zapravo svakome jasno da to nije u redu te je ispričala kako joj se jadao jedan od gospodarstvenika koji nije mogao naći 150 Hrvata koji bi čuvali ovce.

"Na kraju mu se javilo samo njih 16, a od njih je ostalo samo šest", objasnila je članovima Vlade Jadranka Kosor. Zapošljavanje pastira samo je jedan od bisera koje smo danas mogli čuti na Vladi i to na prezentiranju nacionalnog plana za poticanje zapošljavanja za 2011. i 2012. godinu.

Status: Banana republika
Lokacija: Hrvatska
Opseg: Na račun građana
Podobnost: HDZ
Pravomoćnost: U očekivanju izbora

Link| 

0 comments: