itemscope itemtype="http://schema.org/Article" Ukradeno?: Vlada prihvatila Končarovu ponudu

Ukradeno?

Prvi i najstariji hrvatski portal s ciljem upozoravanja na korupciju, iskorjenjivanju politički povezanog kriminala i rasipnosti, te podrškom neovisnom i djelotvornom pravosuđu. Kontakt: korupcija.hr@gmail.com

Vlada je na današnjoj sjednici odlučila prihvatiti ponudu Jadranskih ulaganja Danka Končara za ulaganje u riječko brodogradilište 3. maj, a njihov program restrukturiranja tog škvera bit će proslijeđen na ocjenu Agenciji za zaštitu tržišnog natjecanja i Europskoj komisiji.

- Radimo danonoćno na rješavanju pitanja brodogradnje i otklanjanju svih problema, a Europska komisija nam je u tome suradnik i partner – rekla je premijerka Jadranka Kosor.

Za 3. maj je inače bila zainteresirana austrijska tvrtka A-Tec, no kako je zapelo na insolventnosti, Vlada je tu ponudu odbila prošli mjesec te je HFP raspisao treći krug privatizacije u trajanju od deset dana.

Vlada je donijela i odluku o godišnjoj naknadi u visini od tri kune po četvornome metru uz promjenljivi dio naknade u iznosu od jedan posto od godišnjeg prihoda koji će morati plaćati brodogradilišta, a riječ je o koncesiji u svrhu korištenja luka. To se odnosni na brodogradilišta Kraljevica, 3. maj, Brodotrogir, Brodogradilište specijalnih objekata Split i Brodogradilište Split. Do sada je ta naknada bila samo pola kune po četvornome metru a promjenljivi dio naknade bio je jedan posto od godišnje dobiti.

===

Vlada je konačno ispunila obečanje iz plana privatizacije Sanaderove vlade."Od robijaša do spasitelja" ma koga spašava? Obraz korumpirane vlade... bitno je ući u EU, pa makar prodati brodogradilište kriminalcu koji pojma nema o brodogradnji, a i pitanje sa čijim novcem barata? Vjejrovatno sa HDZ-ovim... sad kad su mu dali brodogradilišta još će mu vlada morati platiti što je odigrao ovu ulogu, pa će mu riješiti i pitanje zemljišta u srbiji i slične tamne poslove dotične lopine. Prestrašno... čitam u novinama danas kao da odustaje od brodogradnje jer su mu ov i digli koncesiju. Kako dobro odigran komad... vlada je kao stjerana u kut pa će morat spustit koncesije i tako će naša brodogradilišta za koju godinu postati lijepe marine i turistička naselja sa smješnim rentama..pa ove nas HDZ-ovske lopine kpred očima kradu..ovo su im zadnji trzajevi i zadnja privatizacija na kojoj mogu zgrnut lovu i osigurat si budućnost..jer su i oni svijesno da slijedećih 20 godina nema njima vlasti.

Sjajan posao. Sanirat ćemo tu sitnicu od 12 milijardica kuna. Pa da Danko može bez brige rastjerat radnike i dić Hotelčinu na 20 katova.

Status: Organizirani kriminal
Lokacija: Rijeka
Opseg: Pljačka u pripremi
Podobnost: HDZ/SDP
Pravomoćnost: U očekivanju zatvora

Link| 

0 comments: