itemscope itemtype="http://schema.org/Article" Ukradeno?: Turudić rekorder

Ukradeno?

Prvi i najstariji hrvatski portal s ciljem upozoravanja na korupciju, iskorjenjivanju politički povezanog kriminala i rasipnosti, te podrškom neovisnom i djelotvornom pravosuđu. Kontakt: korupcija.hr@gmail.com

Upravni sud zaprimio je od početka godine 26 tužbi protiv odluka Državnog sudbenog vijeća. S ovoliko velikim brojem osoba koje nisu imenovane na razna sudačka mjesta, bivši DSV na čelu sa sucem Ivanom Turudićem postao je rekorder po broju tužbi.

– Stvar je u tome da smo imali mnogo imenovanja, ali i mnogo kandidata za pojedino sudačko mjesto. Tako se na svega tri slobodna mjesta na Visokom trgovačkom sudu natjecalo čak 98 kandidata – kaže sudac Turudić, koji je dodao da se na 11 slobodnih mjesta na Općinskom građanskom sudu u Zagrebu natjecalo oko 150 kandidata.

Turudić krivnju zbog tako velikog broja tužbi dijelom pripisuje i predsjedniku Laburista Dragutinu Lesaru, koji je tvrdio da je DSV nezakonito imenovao suce i to zato što se nije tražilo mišljenje Odbora za pravosuđe. Turudić pak tvrdi da od izmjene zakona 2009. to nije ni bilo potrebno.

No, o tužbama se najprije treba očitovati novi DSV kojemu je na čelu sudac Vrhovnog suda Ranko Marijan. Utvrdit ćemo kriterije koji više neće biti nejasni niti će se moći dvojako tumačiti. Sistem će biti takav da se neće moći dogoditi da se sucem imenuje peti s liste, a da se preskoči treći ili četvrti koji imaju više bodova – zaključio je Marijan.

==

Pazi ovo, "utvrdit ćemo kriterije" pa što su radili posljednjih 20 godina?!

Koja je ovo balkanska divljačina! Ljigavac kao sudac odlučuje o sudbinama tisuća ljudi! O ovim kriminalnim imenovanjima da i ne govorim! I oni s ovakvim boljsevičkim kriminalcima misle zaj... europu i zatvoriti poglavlje 23. Srećom ovi vani ih bolje čitaju nego što ih čita ovaj glup i primitivan narod!

Povijest će ga pamtiti po osudi skitnice Šlogara kao krvoločnog ubojice.

Stanje poglavlja 23- tu je Turudic najzahvalniji,a i ostali u sudstvu koje je efikasnije samo od Irackog.

Mi imamo male prestrašene,korumpirane,nesposobne činovnike, a ne suce! I oni su nam priskrbili ovakvu drzavu kakvu imamo, svojim nedjelovanjem po pravdi od 1991 na ovamo! Ali tko bi protiv sile?

postoje suci koji su donosili odluke u sporovima u kojima su stranke bile članovi njihove uže obitelji, kakav je to dsv koji nije razriješio ni jednog od tih sudaca koji su osramotili svoju profesiju. u zapadnoj evropi bi se smijali da čuju da su suci dononosili odluke u korist svojih žena, očeva, sinova i sl. turudiću kako si kao predsjednik dsv-a dozvolio takvu blamažu.



Status: Organizirani kriminal
Lokacija: Hrvatska
Opseg: Korumpirano pravosuđe
Podobnost: HDZ
Pravomoćnost: U očekivanju zatvora

Link| 

0 comments: