itemscope itemtype="http://schema.org/Article" Ukradeno?: Ometanje TV signala iz Italije!

Ukradeno?

Prvi i najstariji hrvatski portal s ciljem upozoravanja na korupciju, iskorjenjivanju politički povezanog kriminala i rasipnosti, te podrškom neovisnom i djelotvornom pravosuđu. Kontakt: korupcija.hr@gmail.com

Ako se ne zaustavi ometanje RTV signala koje provodi Italija, nadležni saborski odbori prikupit će sve potrebne materijale i uvrstiti taj problem na dnevni red prve sljedeće plenarne sjednice Sabora.

Vijeće je dobilo prijave o smetnjama u čak 103 grada, općine i naselja od Istre, preko Kvarnera do Dubrovnika. Samo u Istri, prema podacima Odašiljača i veza, problem s prijemom ima između 50 i 60 tisuća domaćinstava.

Posljedice su mnogostruke. Iako se povećao broj pretplatnika, naplata RTV pristojbe se smanjila jer ljudi ne žele plaćati uslugu koju ne dobivaju. Nakladnicima se smanjila gledanost i pao je rejting, oglašivači prelaze na druge platforme, a procjenjuje se da će gubici samo u ovoj godini biti višemilijunski.

Isti problem s Italijom imali su Švicarci i Francuzi, sada ih imamo Slovenci i mi, a mogu ih očekivati Albanija, Crna Gora i dio Grčke, i to sve zbog jedne države koja se ne pridržava pravila.

Veleposlanik Pignatti: Italija je država koja poštuje sporazume
Raspravu nije bilo lako slušati talijanskom veleposlaniku u Hrvatskoj, Alessandru Pignattiju, koji tvrdi da Italija radi na rješavanju tog problema. - Italija je država koja poštuje sporazume i na puno važnijim povijesnim područjima. Želimo surađivati kako bismo pronašli rješenje i već smo poduzeli neke mjere.

Nemojmo govoriti o ratu frekvencijama, nije dobar trenutak za to. Italija i Hrvatska surađuju lakat uz lakat na svim europskim pitanjima. Frekvencije ne bi trebale biti prepreka suradnji - rekao je Pignatti dok su iza njega treperili televizijski ekrani s jedva vidljivom slikom hrvatskih programa.

Status: EUforija
Lokacija: Hrvatska
Opseg: Na račun građana
Podobnost: HDZ
Pravomoćnost: Zaključeno

Link| 

0 comments: