itemscope itemtype="http://schema.org/Article" Ukradeno?: Samo 23% Hrvata za ulazak u EU!

Ukradeno?

Prvi i najstariji hrvatski portal s ciljem upozoravanja na korupciju, iskorjenjivanju politički povezanog kriminala i rasipnosti, te podrškom neovisnom i djelotvornom pravosuđu. Kontakt: korupcija.hr@gmail.com

Presuda Haaškog suda protiv generala Gotovine i generala Markača ujedinila je Hrvatsku znatno snažnije nego sam Domovinski rat. Nikada u neovisnoj Hrvatskoj nije postignut potpuniji konsenzus o nekom pitanju.

===

Hrvatska vojska je 4. kolovoza 1995., u dva navrata u vremenu između 7.30 i 8 sati ujutro, ispalila 12 projektila od 130 milimetara na stan Milana Martića.

Suce je zadovoljilo objašnjenje da granatiranje rezidencije predsjednika tzv. RSK može omesti njegovu sposobnost da se kreće, komunicira i zapovijeda, te da stoga može stvoriti značajnu vojnu prednost za HV. To Martićevu rezidenciju čini legitimnom vojnom metom.

HV je koristio 130-milimetarsku artiljeriju s udaljenosti 25 do 27 kilometara. Suci su prihvatili objašnjenje da, ovisno o vjetru, temperaturi i vlažnosti zraka, 130-milimetarski projektil ispaljen s udaljenosti 26 kilometara može promašiti metu za 70 do 75 metara u dubini (i 15 metara u osi). Suci su prihvatili da projektili koji su pali unutar tog radijusa mogu biti smatrani kao projektili koji su gađali metu.

Ali, ove dvije premise ne vode suce k zaključku da se radi o opravdanom granatiranju. Upravo suprotno, vijeće zaključuje da se radi o neseliktivnom granatiranju.

===

Najveće bitke i najteže borbe u OLUJI su se odvijale na petrinjskom i karlovačkom bojištu i tko kaže drugačije ne zna elementarne stvari o toj operaciji. Ne znam zašto nitko ne govori o tome, u ruke našim snagama na tom području predao se cijeli neprijateljski korpus, što je rijetko zabilježeno u povijesti ratovanja, i prema svima se postupalo vojnički i časno. To je bila VELIČANSTVENA VOJNIČKA pobjeda hrvatskih oslobodilačkih snaga i nitko nije stavio mrlju na tu pobjedu, pa čak ni haški sud.

===

Europska Unija sada se našla u ozbiljnom problemu: ako se nešto bitno ne promijeni, ako dakle zemlje članice i Bruxelles ne učine značajne pozitivne korake prema Hrvatskoj u osuđivanja presude, što je, primjerice, u svojoj prvoj reakciji već učinilo američko veleposlanstvo u Zagrebu - moglo dogoditi da Hrvatska postane prva postkomunistička država koja je na referendumu odbila članstvo u Uniji.

Status: Organizirana Hrvatska
Lokacija: Hrvatska
Opseg: Na račun građana
Podobnost: EUforija
Pravomoćnost: U očekivanju izbora

Link| 

0 comments: