itemscope itemtype="http://schema.org/Article" Ukradeno?: Imunološki zavod namještao se Miloševiću!

Ukradeno?

Prvi i najstariji hrvatski portal s misijom upozoravanja na korupciju, iskorjenjivanju politički povezanog kriminala i rasipnosti, te podrškom neovisnom i djelotvornom pravosuđu. Kontakt: korupcija.hr@gmail.com

Srećko Sladoljev, predsjednik Savjeta Volim Hrvatsku NE U EU, koji je suspendiran na svom bivšem radnom mjestu u Imunološkom zavodu nakon intervjua objavljenog u Business.hr-u (Uprava IZ-a optužila ga je za odavanje tajne o sadržaju ugovora između proizvođača cjepiva Novartis i Imunološkog zavoda), oštro je reagirao na emisiju "Puls Hrvatske" Branimira Bilića pod nazivom "Progon korupcije i kriminala u Hrvatskoj", a koja je emitirana 11. travnja 2011. godine na HTV-u.

U demantiju koji je poslao na adresu Hrvatske radiotelevizije Sladoljev piše kako izjava bivše ministrice pravosuđa i članice Antikorupcijskog vijeća Ane Lovrin da je zatražio njenu pomoć - nije istinita.

"Nikada se nismo upoznali, nikada joj se nisam pismeno obratio. Izjava je primjer političkog korumpiranja javnosti jer imputira da sam preko nje tražio 'vezu' da bi politika utjecala na odluku suda! Kada sam sličnu pomoć odbio od ministra g. Milinovića u listopadu 2009., poslao sam jasnu poruku svim političarima!", piše Sladoljev u demantiju poslanom HRT-u.

Naime, na Općinskom građanskom sudu u Zagrebu vode se dva parnična postupka, i to jedan koji je pokrenulo društvo Imunološki zavod d.d. te drugi postupak pokrenut na inicijativu Sladoljeva protiv IZ-a.
Teške optužbe u svom demantiju poslanom HRT-u iznio je Sladoljev i na račun direktora IZ-a Darka Dvornika, napisavši kako on kao novi direktor Sladoljevu nije povukao suspenziju, nego mu je ponudio razgovor o naknadi za "duševne boli" u zamjenu za naknadu za rad u NO kao uvjet vraćanja na posao.
"Pokušao je kupiti vjerodostojnost člana NO novcem! Odbio sam i zato sam na cesti. Javnost će shvatiti o čemu se radi ako zna da je direktor Zavoda postao g. Darko Dvornik, netom smijenjeni član Uprave HEP-a zadužen za financije. Kvalifikacije g. Dvornika su Prometni fakultet i Tipurićeva akademija. Postavio ga je NO na sjednici na koju nisam pozvan, postavili su ga ljudi odgovorni za štetu, u sukobu interesa s nadzorom koji obavljaju ili su tu došli nezakonitim putem", kaže Sladoljev.
Još jednom Sladoljev napominje kako nije bio informator medija "kako imputira Lovrin". "Ja sam samo potvrdio vjerodostojnost već objavljenih dokumenata. Sud je u međuvremenu utvrdio istinu i objavio donošenje presude u moju korist.

Moje sumnje da sam suspendiran jer sam nekome mogao 'zasmetati' kod privatizacije Zavoda, kasnije su se pokazale točne. Firma se 'namještala' g. Domagoju Miloševiću, a 'hobotnica' je sezala u politički vrh. Mentore smo otkrili, priznali su nam to i u Ministarstvu", piše Sladoljev u demantiju.

Status: Organizirani kriminal
Lokacija: Zagreb
Opseg: HRT
Podobnost: HDZ
Pravomoćnost: Bijeda novinarstva

Link|