itemscope itemtype="http://schema.org/Article" Ukradeno?: 10 milijuna eura mita da Inu prepusti MOL-u!

Ukradeno?

Prvi i najstariji hrvatski portal s ciljem upozoravanja na korupciju, iskorjenjivanju politički povezanog kriminala i rasipnosti, te podrškom neovisnom i djelotvornom pravosuđu. Kontakt: korupcija.hr@gmail.com

Šef MOL-a Zsolt Hernádi je davatelj mita, a bivši potpredsjednik Vlade Damir Polančec pomagač u kaznenom djelu.

Istraga protiv bivšeg premijera Ive Sanadera još je jednom proširena, ovaj put s vrlo ozbiljnom optužbom da je primio mito od 10 milijuna eura od mađarskog MOL-a kojemu je zauzvrat omogućio upravljanje Inom, ekskluzivno doznaje Večernji list od izvora u Austriji.

Barbara Göth-Fleming iz austrijskog Ministarstva pravosuđa potvrdila nam je da je zaprimljen zahtjev za proširenje kaznenog postupka protiv Ive Sanadera koji je iz Hrvatske poslan 10. lipnja 2011., ali nije željela komentirati detalje tog zahtjeva.

Postupak izručenja sada obuhvaća i taj novozaprimljeni zahtjev za proširenje istrage – rekla je Barbara Göth-Fleming. Neslužbeno, međutim, doznajemo da se u novom istražnom zahtjevu navodi da je bivši premijer Ivo Sanader primatelj mita, šef MOL-a Zsolt Hernádi davatelj mita, a bivši potpredsjednik Vlade Damir Polančec pomagač u kaznenom djelu.

Status: Organizirani kriminal
Lokacija: Hrvatska
Opseg: U očekivanju zabrane poslovanja MOL-a
Podobnost: HDZ
Pravomoćnost: U očekivanju zatvora

Link| 

0 comments: