itemscope itemtype="http://schema.org/Article" Ukradeno?: Dobio je i čizmom u glavu

Ukradeno?

Prvi i najstariji hrvatski portal s ciljem upozoravanja na korupciju, iskorjenjivanju politički povezanog kriminala i rasipnosti, te podrškom neovisnom i djelotvornom pravosuđu. Kontakt: korupcija.hr@gmail.com

Ovisimo tako o dobroj volji zatvorske uprave, a te dobre volje nema.

Dodaju kako je hrana toliko loša da svatko tko si ne kupuje dodatne obroke iz zatvorske kantine - doslovno gladuje.

A kantina je posebna priča. Bez nje ne možemo, a zapravo smo prisiljeni plaćati reket jer su cijene i pedeset posto više nego vani, a sve radi pogodovanja vlasniku trgovine i dobavljaču. Primjerice, kilogram sira vani je 40 do 50 kuna, u kantini je 80. Rajčica na tržnici stoji pet kuna, mi je plaćamo 12, jabuke plaćamo 10 kuna po kilogramu, a vani su četiri - očajni su zatvorenici.

Tu nije kraj njihovim mukama. Žale se na brutalnost zatvorskih čuvara. Oni smiju, kaže nam jedan od zatvorenika, primijeniti silu u slučaju bijega zatvorenika ili samoobrane, ali samo da bi svladali bjegunca i vezali ga lisičinama. A u Gospiću, dodaje drugi, tuku.

- Kod nas se svako malo događa da nekoga prebiju. Prošle godine jednog su zatvorenika uhvatili u pokušaju bijega na krovištu zatvora, i to nakon što im je ranije već pobjegao. Ubili su boga u njemu. Njih četvorica, petorica tukla su ga po cijelom tijelu, a dobio je i čizmom u glavu. Drugi zatvorenik dobio je batina jer je “štekao” terapiju. Nije htio popiti večernju dozu lijeka. Njih trojica su ga pretukla. Uvijek tuku dvojica ili trojica - očajni su zatvorenici.

Tvrde da ih nema tko zaštititi. Ako treba, idemo do Međunarodnog suda za ljudska prava.

Status: Moćno pravo
Lokacija: Gospić
Opseg: Nesposobnost uprave
Podobnost: HDZ
Pravomoćnost: U očekivanju istrage

Link| 

0 comments: