itemscope itemtype="http://schema.org/Article" Ukradeno?: 200 bogatih obitelji su "Pusićkino maslo"

Ukradeno?

Prvi i najstariji hrvatski portal s ciljem upozoravanja na korupciju, iskorjenjivanju politički povezanog kriminala i rasipnosti, te podrškom neovisnom i djelotvornom pravosuđu. Kontakt: korupcija.hr@gmail.com

U svojoj knjizi "Industrijska demokracija i civilno društvo" (1986), autorica Vesna Pusić opširno opisuje i zalaže se za demokraciju, kojoj bi cilj bio "velika koncentracija kapitala u odabranom krugu upravljačke elite",odnosno malobrojnh menađera koji pak "čine elitu koja ima natproporcionalnu kontrolu nad raspolaganjem ekonomskim resursima o kojima ovisi većina društva". Dakle, zamisao o dvjestotinjak obitelji koje bi vladali Hrvatskom elaborirana je mnogo prije Franje Tuđmana, i to (kakvog li paradoksa), od jedne od najvećih kritičarki Tuđmanove verzije upravljačke elite.



Normalan čovjek će se s pravom upitati, zbog čega je Vesna Pusić napadala čovjeka, koji je (ako su teze o 200 obitelji uopće točne) na doslovan način ostvario njene teoretske zamisli i vizije. Odgovor je jasan i nedvosmislen: Pusićka je htjela da krupni kapital završi u džepovima "nekih drugih 200 obitelji"
. Kakva je onda to "upravljačka elita" koju je Pusićka "prizivala" još sredinom osamdesetih godina? Zna se - ali sigurno nije HDZ...

Promotrimo malo politički i ideološki profil gospođe Pusić, i lako ćemo ustanoviti da je ona jedna od najvećih zagovornika hrvatske države kao kolonije "Novog svjetskog poretka". Doista, ako na cjelokupnoj političkoj sceni tražimo kanidata sa najmanje nacionalnog osjećaja, potraga nam neće biti previše teška, a izbor će nedvojbeno pasti upravo na - Vesnu Pusić. Žena je to koja je nebrojeno mnogo puta apostrofirala svoj kozmopolitizam, feminizam i liberalizam, kao osnovna polazišta svoje političke ideologije te nacionalizam i državotvorne pokrete, otvoreno osuđivala i prozivala "utegom hrvatske države" na putu prema europskim integracijama.

Možda i nije lijepo "kopati" po nečijoj obiteljskoj pozadini, ali je ova predsjedničke kandidatkinje Pusić toliko zanimljiva i simptomatična, da bi uskraćivanje analize "porodičnog stabla" u ovom slučaju, značilo znatno "okrnjenu" i nepotpunu analizu predsjedničkog kandidata. Pusićkin otac Eugen Pusić, bio je sociolog i pravnik te načelnik odjela i pomoćnik republičkog sekretara za narodno zdravlje i socijalnu politiku NR Hrvatske 1946-1955. Bio je jedan od istaknutijih "jugo-ideologa" i vodeći teoretičar "partijskog samoupravljanja".

Postoje više indicija za njegovu suradnju s britanskom tajnom službom i stanovitim mističnim društvima, a kroz tu prizmu treba promatrati i Pusićkine dobre veze sa određenim strukturama u SAD-u i Engleskoj. Stric po majci joj je Grga Anđelinović, čovjek koji je bio ministar u Karađorđevićevoj vladi te tadašnji šef zagrebačke policije. «Proslavio» se organizacijom masakra stotinjak hrvatskih prosvjednika protiv novostvorene "Kraljevine Srba, Hrvata i Slovenaca", 5. XII 1918 na Jelačić-placu («Prosinačke žrtve»). Na kraju valja spomenuti i Pusićkinog brata, Zorana, jednog od najvećih hrvatskih "jugonostalgičara" i zagovaratelja Tita i socijalizma. Sve u svemu - obiteljsku pozadina je i više nego simptomatična...

Pusićkin politički uspon događa se sredinom devedesetih godina, paralelno sa usponom predsjednika Mesića na čelo hrvatske države. "Željeznom rukom" je, uz pomoć Mesića i Radimira Čačića, vodila hrvatski HNS te od stranke koju je osnovala Savka Dabčević - Kučar (koja je unatoč brojnim manama, ipak bila domoljub i demokrat), napravila lošu kopiju bivšeg Saveza komunista, dodavši svemu tome liberalnu i građansku komponentu, a sve po naputcima stranih tajnh službi i "humanitarnih društava" sumnjivih imena i još sumnjivijih ciljeva. Stoga nam je u godinama koje dolaze, prilično bitno promatrati poteze koje će vući "drugarica Vesna", jer će ti politički manevri po svoj prilici biti ostvarenje želja anglo-saksonskih centara moći...

====

Lako njoj, njenog je netko spasio naše su odveli u zaprežnim kolima na ispitivanje, posli rata, nikada se nisu vratili. I nismo doznali što su ih pitali. Jedino što smo doznali je naša svitla budućnost.

Poštovani komentatore chemica, njezin brat ( gđe. Vesne Pusić ) od djeda, je bio ministar unutarnjih dela Aleksandra Karađorđevića, Izravno je naredio da se otvori paljba po demonstrantimaa ( inače hrvatskim domobranima ) koji su iz Rudolfovih vojarani krenuli i došli na Jelačić Plac, kada su čak pucali iz mitraljeskog gnijezda postavljenog u današnoj Gradskoj kavani Zagreb. Na duši mu je još najveći albanolog ikada Dr. Mladen pl. Šuflaj ( umlačen u Dalmatinskoj ulici u Zagrebu ). Jedino je tvrda lička glava spasila Dr. Milu Budaka da preživi premlačivanje-pokušaj ubojstva, u veži Ilice 8. Toliko o liku i delu Grge Andjelinovića, orjunaša i prastrica gđe. Pusić.

Koja šugava obitelj, Zoran radi na obnovi Italije i pokušava rušiti članak ustava koij zabranjuje ulazak u blakanse integracije. Spremni su opet oni ko i njihov otac počiniti veleizdaju protiv vlastite države.

Nemaju li Pusići kuću u Londonu? Nije li to intrigantno? Kako je suprug Vesne Pusić, Jurgis V. Oniunis sa tvrtkom Ascedant d.o.o. dobio milijunski posao sa Ministarstvom znanosti, obrazovanja i športa u prosincu 2003g. neposredno nakon održanih izbora?

Ima li što na ovu temu reći profesor u oficirskoj školi JNA Vožd Zoran Pusić?
Jedino pitanje, koje nije dobilo baš nikakav odgovor jest ono o ulozi Engleza. Zorana treba pitati jel možda zna što o tome, ili je seka preuzela očeve kontakte?

Zapitajmo se tko to vodi ovu državu? Predlažem da se za svakoga tko počinje politički rad na ovoj razini vidi tko je i odakle dolazi.

Ovdje je riječ o urođenom talentu koji se prenosi s koljena na koljeno - kako uvijek i u svim režimima biti na državnim jaslama i svakomjesečno primati plaću na račun HR- poreznih obveznika (gdje je većinski narod, unatoč svemu, još uvijek Hrvatski).

Meni je puno dvojbenije nedopuštanje otvaranja teme masakra koji je počinio Grga Anđelinović, brat djeda velike zagrepčanke V. Pusić. Čovjek je bio zapovijednik zagrebačke policije koji je otvorio paljbu na svoje sugrađane koji su se bunili zbog nasilnog pripojenja Kraljevini Jugoslaviji, a u beogradskoj skupštini se hvalio svojim zločinom.

Za mene ova cijela priča ne znači niti da je bio ustaša, niti da je bio antifašist, već da je jedan tipični oportunist.

Primarni cilj političkog djelovanja drugarice Vesne je da Hrvati opet znaju svoje mjesto na Balkanu.To je vrlo,vrlo odgovoran i težak zadatak,jer dosta Hrvata odbija zaboraviti da su Hrvati.

Pusici su mi oduvjek bili sumnjivi tipovi i izgledali su mi kao protivnici hrvatske samostalnosti i ja osobno vesni pusic nikada nebi dao neku visoku drzavnicku funkciju kao prvo jer je dosta pljuvala po hrvatskoj kao drugo suprug joj je stranac.svatko ima pravo da zivi kako hoce ali ona kao mozda buduca ministrica dolazi do drzavnih tajni a suprug stranac .to u vecini zemalja svita nebi proslo.znamo i njen uspon to jest da ju je sanader proguro i postavio na zadnju funkciju i ja se pitam jeli sanader dobio preporuku od nekoga da je postavi na tu funkciju mozda i je? Mozda je i ona neka spijunka?

==

Tko je Vesna Pusić? Žena patkica, PREKRATKIH NOGU (vjerojatno jer bezočno laže), tuka koja je dobila mjesto na fakultetu zahvaljujući svome tati Eugenu, jugokomunističkom partijskom činovniku i prodavaču magle na pravnom fakultetu i engleskom špijunu koji je bio VISOKI DUŽNOSNIK NDH.

Pusićkin djed Danko Anđelinović bio je jugoslavenski unitarist i četnik i suradnik četnika Ilije Trifunovića zaduženog za NDH. Njegov brat Grga Anđelinović izvršio je NEVIĐENI MASAKR 05. PROSINCA 1918 GOD. NA TOM ISTOM TRGU KAD JE POBIO 13 CIVILA, PROSVJEDNIKA POROTIV ULASKA U VELIKOSRPSKU YU, i 17 civila je ranio.
Vesna Pusić je dugogodišnja ljubavnica ultraružnog Hazara, ubojice i pljačkaša koji je pronevjerio milijune kuna od države koje je dobivao šakom i kapom za svoje destruktivno izdavaštvo i milijune kuna od hazarskog kriminalca György Schwartz alias Geroga Soroša , Slavka Goldsteina koji se hvalio kako je klao ranjene domobrane i ustaše u karlovačkoj bolnicici za vrijeme prepada od strane CRVENIH ČETNIKA tzv. partizana.

Vesna Pusić ima stan u Londonu koje joj je kupio MI6. Radi se o tuki za koju je profesorica Kasapović indirekto rekla da je najobičnija GLUPAČA koja uopće ne razumije temelje politologije i političkih ideja.
Evo teksta prof. Kasapović:

„Knjiga Demokracije i diktature ne može se, na žalost, ubrojiti u respektabilne priloge tranzicijskoj teoriji. Temelji se na neizgrađenome analitičkom pristupu i nepreciznoj i proizvoljnoj uporabi temeljnih pojmova političke teorije. Autorica ne luči jasno i dosljedno političke režime i političke procese, političke procese i političke postupke, političke institucije i političke institute. Recepcija referentne literature je oskudna i u njoj prednjače čitljivi, ali nerijetko površni tekstovi iz američkog časopisa Journal of Democracy.

Opisi tranzicijskih procesa u pojedinim zemljama naprosto su činjenično netočni.(...) Neobično su površne, a mjestimice i netočne, interpretacije političkih događaja i procesa u Hrvatskoj od 70-ih godina do danas. (...) Knjiga nije ni posve tehnički korektna. Nigdje se ne navode točni podaci o tome kada su i gdje tekstovi izvorno objavljeni. Autorica ne navodi koje je izvorne verzije tekstova teorijski i stilski revidirala. A revidirala je ponajviše izvornu verziju teksta koji je, između ostaloga, simptomatično svjedočio o nepoznavanju i nerazumijevanju prirode mađarskoga “kadarovskog” socijalizma, a time i bitnih pretpostavki “pogodbene tranzicije” u toj zemlji,... (...)

Mjestimice se nailazi na nevjerojatne nonsense, pa autorica piše, primjerice, i sljedeće: 'S priličnom se sigurnošću može tvrditi da niti jedan oblik državne vlasti nije nikada postojao bez države' (74). Nevjerojatno je što autorica misli da 'niti jedan oblik državne vlasti nije nikada postojao bez države', ali je još nejvjerojatnije što je u to sigurna tek 'prilično', ali ne i potpuno. Knjiga je, u cjelini, začuđujuće nepismena,... (...) Ova knjiga zacijelo nije najlošiji primjerak domaće sociološke produkcije, ali se nalazi pri njezinu kvalitativnom dnu.“ (Polit. misao, Vol XXXVI, 1999., br. 2, str. 223—230).

Mislim da se nema što dodati na lik i djelo glupače koja je doživjela debakl na akademskom polju gdje je NEČUVENIM NEPOTIZMOM ZAUZELA POZICIJU TISUĆAMA TALENTIRANIJIH znanstvenika a nakon toga otišla u politiku, RAVNO U PLJAČKU S KRIMINALCEM I UBOJICOM ČAČIĆEM.

Vesna Pusić kao i njezini mentori zalažu se za KULTURU SMRTI. Liberlana demokracija je zločinački sustav koji se temelji na mekoj sili, totalitarizmu. Liberlana demokracija je od 1945 god. VODILA PREKO 75 RATOVA S MILIJUNIMA ŽRTAVA.

Status: Pseudo-intelektualna elita
Lokacija: Hrvatska
Opseg: Pljačka u tijeku
Podobnost: HNS
Pravomoćnost: U očekivanju istrage


Link|
Link

2 comments:

Stipe Radilović kaže...

Prvo, Tuđmanova izjava o ''200 obitelji'' nije dvojbena, dakle istinita je. Dobro se sjećam ove Tuđmanove izjave na tv-u, jer mi je bila gotovo šokantna.
Drugo, molim vas da mi kažete na kojoj stranici Pušićkine knjige piše o tome.
Treće, filozofija da svijetom trebaju upravljati velikeeeeeeeee KORPORACIJE nije ni Tuđmanova ni Pusićkina, već vlasnika navedenih korporacija. Dakle, Tuđmanova izjava i Pušićkin tekst (ako je točno što tvrdite)tek su PROVEDBE naloga svjetskih vladara.

fusgenger kaže...

Sintagma "200 bogatih" je izmišljena je od UDBE kako bi prikrila koncentaciju kapitala kojim je ona očuvala vlast i poslije pada komunizma u ex Yugi.
Po ovoj sintagmi, UDBA ne vlada novcem u RH, nego neke nedefinirane porodice koje su se kao same i bez nekog reda odabrale(!!!) U njemačkom jeziku postoji izreka :"Geld regiert die Welt", što znači "Novac vlada svijetom" što opet znači da onaj tko ima novac ima i formalnu vlast!
Zato se bivša komunistička vlast osigurala protiv gubitka vlasti novcem i zato je i privatizacija ustvari banalna otimačina u kojoj nisu vrijedila nikakva pravila osim onog da tko drskije otme važi za većeg stručnjaka.