itemscope itemtype="http://schema.org/Article" Ukradeno?: Prvi sudac u državi nasmijan ćaska s Mamićem

Ukradeno?

Prvi i najstariji hrvatski portal s ciljem upozoravanja na korupciju, iskorjenjivanju politički povezanog kriminala i rasipnosti, te podrškom neovisnom i djelotvornom pravosuđu. Kontakt: korupcija.hr@gmail.com

Predsjednik zagrebačkog Županijskog suda Ivan Turudić, kojeg mediji reklamiraju kao glavnog antikorupcijskog suca u Hrvatskoj, u prijateljskom razgovoru veselo priča sa Zdravkom Mamićem.

Mamić na javnoj televiziji čita policijske dosjee! Tko mu ih je dao?

Tko su oni da mu sude: Sa Širićem i Svilokosom na tamburici, s Turudićem na kavici?

Naravno da se svatko ima pravo sastajati sa svakim i družiti onako kako mu paše, ali predsjednik jednog od najvećih hrvatskih sudova nije bilo tko, ni "svatko". Zdravko Mamić je također zanimljiv "netko", točnije aspolutni gospodar hrvatskog nogometa, kojeg iz temelja trese skandal i istraga u sklopu koje su uhićeni čelnici nogometne sudačke organizacije. Prema informacijama koje smo dobili, Turudić i Mamić često se sastaju u jednom kafiću u Ilici, u kojem su i nastale ove fotografije.

Intimiziranje najmoćnijeg hrvatskog suca i jednako važnog nogometnog dužnosnika, dodatno dobija na težini ako znamo da Ivan Turudić, kao predsjednik zagrebačkog Županijskog suda, određuje kojem sucu ide koji predmet, pa tako i onaj u slučaju Širić i Djedović, jer USKOK-ova istraga zbog korupcije i organiziranog kriminala u hrvatskom nogometu, vodi se upravo pred Županijskim sudom u Zagrebu. Kao i za tko zna koliko još suđenja zbog kriminala u nogometu, do kojih će (nadamo se) doći.

Turudić je u nogomet ušao u rodnom virovitičkom kraju. Kao mlad je igrao nogomet, a bio je potpredsjednik Mladost 127., pomalo zaboravljenog nekadašnjeg prvoligaša iz sela Suhopolja pokraj Virovitice. Tada je bio sudac u Virovitici, a krajem i klubom vladao je Đuro Dečak, general i nekadašnji župan virovitičko-podravski, poznat po brojnim skandalima.

Kao i mnogi drugi projekti "selo moje malo prvoligaša nam je dalo" u Hrvatskoj, i onaj suhopoljski, pod Dečakovim patronatom i Turudićevim dopredsjednikovanjem, doživio je potpuni debakl: Klub je propao, a deseci milijuna kuna, koje su se iz proračuna lokalnih zajednica i tvrtki morale uplaćivati Mladosti ostali su zalog velikog cilja - Suhopolje u prvoj ligi.

Status: Organizirani kriminal
Lokacija: Zagreb
Opseg: Korumpirano pravosuđe
Podobnost: HDZ
Pravomoćnost: U očekivanju istrage

Link| 

0 comments: