itemscope itemtype="http://schema.org/Article" Ukradeno?: Ne želim biti idiot!

Ukradeno?

Prvi i najstariji hrvatski portal s ciljem upozoravanja na korupciju, iskorjenjivanju politički povezanog kriminala i rasipnosti, te podrškom neovisnom i djelotvornom pravosuđu. Kontakt: korupcija.hr@gmail.com

Kajin želi povlaštenu mirovinu: Ne želim biti idiot!

http://dnevnik.hr/vijesti/hrvatska/kajin-zeli-povlastenu-imovinu-ne-zelim-biti-idiot.html

Idioti ne žele biti ni HDSSB-ov Boro Grubišić, te zastupnici manjina Furio Radin i Deneš Šoja.

S obzirom na najave vladajuće koalicije, kojoj pripada i IDS, da će ukinuti dosadašnje povlaštene mirovine zastupnika, članova vlade i sudaca Ustavnog suda, spomenuti zastupnici sebi su tako osigurali povlaštenu mirovinu iako i dalje obnašaju zastupničku dužnost u sedmom sazivu Sabora.

I SDP-ovci ipak žele povlaštene saborske mirovine
KRŠENJE PREDIZBORNOG OBEĆANJA

Uz sedmero saborskih zastupnika koji su na jedan dan postali umirovljenici, pa odmah zamrznuli svoje mirovine, među 46 bivših (i ponekog aktualnog) člana Hrvatskog sabora našlo se i nekoliko njih iz SDP-a, iste one stranke koje predvodi koaliciju koja se zalaže za ukidanje povlaštenih mirovina. Doduše, većina se brani činjenicom da drugog izbora nije imala nego je morala uzeti mirovinu
Kad je predsjednik Hrvatskog sabora Boris Šprem na Hrvatskom radiju obznanio informaciju da je 46 zastupnika iz prošlog saborskog saziva podnijelo zahtjev za mirovinu te je u javnost došla i vijest o ‘sedam odabranih’ koji ponovno sjede u saborskim klupama, gotovo je neopaženo prošlo da se među budućim umirovljenicima nalaze i neki SDP-ovci, Željka Antunović, Davorko Vidović, Antun Vujić te još neki, no i pokoji član HNS-a i IDS-a.

Budući da je borba protiv saborskih privilegija bila jedno od predizbornih obećanja, zanimljivo je bilo čuti jesu li ti SDP-ovci zapravo protiv stranačkog programa kada se tiče njihovih osobnih pozicija? Ili se radi o pojedinačnim slučajevima, tzv. otpisanim SDP-ovcima koji žele kapitalizirati minuli rad?

Dok Željka Antunović nije željela sudjelovati u raspravi o umirovljenju, pogotovo ne o priči o povlaštenim mirovinama, njezin kolega Antun Vujić ne vidi ‘ništa sporno u tome da netko ode u mirovinu ako ima uvjete’.

‘Imam sve uvjete za mirovinu - i godine starosti, i godine staža, i četiri saborska te jedan ministarski mandat, tako da to nije povlaštena mirovina. Povlaštene su one mirovine u koje, po mom mišljenju, idete kad nemate puni radni staž, kad nemate cijele mandate, nego ste bili dvije godine u Saboru’, tvrdi Vujić.

====

Idioti su kraju građani Republike Hrvatske. Možda će sada razumjeti motive političara koji ih nagovaraju ne članstvo u EU - plača zastupnika u Europarlamentu. Nikada ovako mali broj bijednika nije Hrvatskoj učinio toliko veliku štetu.

hehehehe..zdipi i brisi. Uzmi vise, dok se moze. Uzmi povlasteno jer si inace sirotinja, pa na to imas pravo. Nema veze sto se iz te iste jadne kase daje invalidima, bolesnoj djeci i tako nekim sretnicima, sto ce za njih i sve ostale biti manje. Tebi neka bude vise, jer moralno je i u redu je da uzmes vecu mirovinu zbog vlastite procjene (ljolj) o svojim zaslugama. Bravo drugari, bravo. Ruka na srcu,himna na usnama, dijagnoza u dzepu lol

Nastojat ću to učiniti i ne znam nikoga tko na mome mjestu to ne bi učinio', rekao je Damir Kajin....ne znam nikoga tko na mom mjestu to ne bi ucinio????


Status: Bijednici
Lokacija: Hrvatska
Opseg: Na račun građana
Podobnost: SDP
Pravomoćnost: U očekivanju izbora

Link| 

0 comments: