itemscope itemtype="http://schema.org/Article" Ukradeno?: Ivo Josipović neće nikome pomoći

Ukradeno?

Prvi i najstariji hrvatski portal s ciljem upozoravanja na korupciju, iskorjenjivanju politički povezanog kriminala i rasipnosti, te podrškom neovisnom i djelotvornom pravosuđu. Kontakt: korupcija.hr@gmail.com

Ivo Josipović: "Čitav se svijet nalazi u krizi. Ona nije samo gospodarska, ona je kriza vrijednosti. Globalni problemi danas su i nacionalni. Zatvaranje u samo nacionalno, neće nikome pomoći. Zato, sljedeće nedjelje glasujmo ZA Europsku Uniju."

====

Josipoviću, to što većina građana traži nije izolacija od Europe ili nekakav ekstremni-nacionalizam kakvim ga vi zazivljete. To je potpuno isto kao kada Njemčka traži čiste račune od Grka ili Španjolaca, ne radi se tu o nacionalizmu nego o čistim računima bez kojih nema ljubavi. Ako probleme sa čistim računima imaju mnogo veće države od Hrvatske pitam se, mna čiji nagovor i u čije ime vi propagirate ovakve stavove! Zar ste za to dobili glas naroda, da rasipljete floskule, jednostrano plačate jednostranu propagandu za EU bez kriterija i da vodite Hrvatsku u asocijacije čije funkcioniranje očito ne razumijete već tek slijepo vjerujete da će 12 hrvatskih zastupnika u EU parlamentu imati relevanciju u regulativama hipertrofiranoj EU. Vas čini se ništa ne može probuditi iz vašeg sna.

Mislio sam da će stvarno na referendumu proći ZA , sa jedno 50,02 % Ali sve više se osjeća nervoza ovih što po službenoj dužnosti navijaju za ulazak i pri tome su sve manje uvjerljivi. Ako vam referendum ne uspije a mislim da neće, nemojte za to kriviti birače. Ljudi u Hrvatskoj izuzetno teško žive, seljaci su u besparici izloženi neviđenom uvozu hrane i lobiju koji na tom uvozu masno zarađuje.

Kaže Vesnica Pusić : Ako ne uđemo, to će biti kao da si pucamo u nogu! Zato bolje da si u nedjelju pucamo u glavu. Manje boli i odmah je sve gotovo.
Kaže mi jedan Talijan, karabinjer u penziji. U dijelu grada gdje sam nekada radio i gdje su živjeli samo Talijani, danas sam ja stranac. Crnci, Kinezi, Tunižani, Marokanci, Libijci....samo nema Talijana! Radi se o jednom velikom gradu na sjeveru Italije.
Priča mi jedan Poljak! Vodu koju trošim u kućanstvu plaćam jednoj Francuskoj firmi koja je kupila vodocrpilište i vodovod. Sve vrijedno su nam pokupovale njemačke, francuske i američke firme!
Mađar mi veli, vi se ljutite na MOL jer je kupio vašu INU a MOL je jedina preostala kompanija u Mađarskoj koja je ostala naša, sve drugo u Mađarskoj više nije naše.Budite pametni i glasajte protiv!
Priča mi Zlovenac da mu je sve poskupilo i da vozi kamijon kod privatnika za 1000eura mjesečno. Gazda ga hebe i razvlači da vozi i po deset sati na dan i kaže da mora šutiti jer gazdi se nudi Rumunj za 500eura mjesečno.




Što su vam sada obećali! Da će vam se djeca školovati u Berlinu i Milanu, da ćete se pored 30 milijuna nezaposlenih u EU baš vi zaposliti, i to možda kao menadžeri u Londonu. Stvarno ste narod sluganskog mentaliteta i niste zavrijedili slobodu nego da vas k'o stigne.

19. svibnja 1991. godine, 93,94% birača izjasnilo se za suverenu i nezavisnu Republiku Hrvatsku. ULASKOM U EU VIŠE NEĆEMO BITI NI SUVERENI NI NEZAVISNI...
- o našim odlukama odlučivat će drugi.
- našu suverenost gubimo, počevši sa onom na moru.
ŠTO TO DOBIVAMO. ŠTO?
EU parlament ima 750 zastupnika naspram naših 12 !?

Evo, samo jedna kratka i jasna poruka vujicu, obersnelu i ostaloj slicnoj palamudaskoj balkanskoj ekipi. ako dovljno dugo budete ponavljali lazi mozda ih se i pretvore u istine, ali tesko da cete s ovakovom hrpom gluposti i besmislica ostaviti dojam na nas koji zivimo u inozemstvu, u tom famoznom svijetu kojeg su vam puna usta, a o kojem nemate pojma. hrvatska je, na zalost, zadnjih 20 godina bila potpuno trgana, komadana i ugradjivana u E-YUniju, zapravo hrvatska je skoro 90% clanica E-YUnije zadnjih 8 godina.

Predsjedniče,kad kažete da je privatizacija često bila protuzakonita,mislite li na Pavića,vašeg prijatelja i na Todorića?Mislite li na Kamensko koje je svježe privatizirano,Slobodnu dalmaciju,uredno poklonjenu?Mislite li na imovinu Nadana Vidoševića ili Miroslava Kutle?Pašalića Ivića?
Na kraju,hoćete li poduzeti išta da se nezakonito oduzme?Hoćete li apelirati na "institucije sistema"?
Znate,floskula nam je dosta,znamo i sami da smo pokradeni do kože,a vi ste jedan od onoh koji bi u naše ime trebali,ne govoriti šoto voće nego vikati.

Josipovic je potrosio puno papira (a bome i struje) za ovo sto je napisao, a mogao je biti jednostavniji, jasniji i prihvatljiviji:" Mi Hrvati, za vas koji znate ili ne znate svejedno, nikada u svojoj povjesti nismo bili samostalni, osim ovih dvadeset zadnjih godina, a i ta samostalnost i neovisnost je pod znakom pitanja, pa eto zbog toga mi moramo imati tutora povise glave i to je razlog da u nedjelju kazete "Da".
Eto to treba kazati gradjanima. Dakle da nama ne treba ni sloboda ni samostalnost, jer nismo mi na to naviknuli i mi to vracamo tamo gdje je bilo prije dva desetljeca!

- uđimo u EU i pomognimo (financijski naravno) Grčkoj,Portugalu,Španiji,Italiji,Sloveniji... DA IZIĐU IZ KRIZE (gospodarskog sloma,bankrota,financijskog kolapsa...)
- i usput potpomognimo našim "dragim" političarima da dobiju europske plaće (za svoj nerad)...
-dozvolimo Talijanima da love va našem Kvarneru...
- ograničimo proizvodnju šećera, mlijeka (jer sad "previše" proizvodimo)...
- a za uzvrat ćemo dobiti "da se možemo slobodno kretati europom" jer sad se nismo mogli" !!
- da nam djeca mogu studirati u EU , "jer do sad nisu mogli" !!

Status: Banana republika
Lokacija: Hrvatska
Opseg: Pseudo-intelektualna elita
Podobnost: HDZ/SDP/HNS
Pravomoćnost: Zaključeno
Link| 

0 comments: