itemscope itemtype="http://schema.org/Article" Ukradeno?: Samo zbog Milorada Pupovca?

Ukradeno?

Prvi i najstariji hrvatski portal s ciljem upozoravanja na korupciju, iskorjenjivanju politički povezanog kriminala i rasipnosti, te podrškom neovisnom i djelotvornom pravosuđu. Kontakt: korupcija.hr@gmail.com

STANARI NEMETOVE PROTIV STANARA MALOVANSKIH STUBA

Cestu u Mlinovima grade samo zbog Milorada Pupovca?

Psihološki rat godinama dijeli zaraćene strane u zagrebačkom kvartu Mlinovi, a između linija našao se saborski zastupnik i predsjednik SDSS-a Milorad Pupovac.

Naime, neki od susjeda tvrde da je, otkada je Pupovac na Malovanskim stubama kupio skromnu kuću u kojoj živi sa suprugom, njihova idila narušena. Njega i ostale susjede Malovanskih stuba neki od stanara Nemetove ulice, koja prolazi desetak metara sjevernije, optužuju da im pokušavaju oteti zemlju kako bi sagradili prometnicu do kuća.


– Mogla bih nekoga ubiti. Da, saborski zastupnik Milorad Pupovac ovdje uništava živote i oduzima nam zemljišta. Ovo što se događa nije normalno – rekla je jedna stanarka Nemetove ulice, koja bi se trebala spojiti s kućama na strmini do kojih jedino vode stotine stuba. Dotad će, kaže, pokazujući na tamnoplavi Saab karavan, Pupovac i dalje parkirati pred njezinom kućom. Do doma Milorada Pupovca, koji se vodi na ime supruge, Slavice Lukić, od ulice Mlinovi može se doći samo "planinarskim" pothvatom i usponom uz 200-tinjak stuba.

– Grad želi ući u naše dvorište i spojiti se na Malovanske stube gdje bi bio kraj ceste. Ovdje je isključivo riječ o privatnom, a ne o javnom interesu. Znam da je teško doći do kuća, ali nakon što je on (Pupovac op.a.) jeftino kupio kuću, sada si želi dovesti cestu kako bi povećao cijenu zemljišta – smatra Miljenko Urvan, koji bi Gradu trebao prepustiti otprilike 150 četvornih metara grunta, koliko i stanovnici urbanih vila u susjedstvu, koji bi osim kvadrata ostali i bez dječjeg igrališta
.

Urvan ističe da nije pristao na razgovore s Pupovcem, što je on zatražio posredno, preko trećih osoba.

– Mi ne želimo prodavati svoju zemlju, pogotovo ne po ovoj cijeni. Nama je Grad ponudio 1850 kuna po kvadratu. Tražili smo otprilike 600 eura, no Grad na to nije pristao jer idu logikom da su oni vlast i da će nas na kraju ipak izvlastiti. Već smo pobili jednu lokacijsku dozvolu, prije desetak godina, ali su 2009. izdali novu i prošle je zime produljili je do 2013. godine – nastavio je Urvan, koji živi s obitelji i roditeljima u kući od 400-tinjak kvadrata.

S balkona osim na Donji grad ima i pogled na nemilog susjeda, zbog kojega se, tvrdi, želi asfaltirati njihovo dvorište, a tu bi niknulo i pet parkirališnih mjesta.

Ovdje ima 12 ili 14 obitelji i moraju moći proći i vatrogasna i kola hitne pomoći. Imamo pravo na to, a što netko želi imati slijepu ulicu i ne udovoljiti elementarnim zahtjevima sigurnosti nije problem stanara Malovanskih stuba – kazao je Milorad Pupovac i naglasio da se njemu ni po čemu ne pogoduje izgradnjom prometnice.

====

Kažu da nemaju pristupa na ulicu, ne mogu prići vatrogasna vozila, ne može doći Hitna, pa tko Vam je izdao građevinske i uporabne dozvole za objekte?
Ja sam gradio i sve dok nisam projektom dokazao da imam spoj svoje parcele s javnom površinom nisam mogao dobiti dozvolu.
Ako ste sagradili na divlje, to znači da sada trebate drugima oteti zemlju kako bi mogli svoje objekte legalizirati. Ne može prijatelju, Ustav jamči privatno vlasništo, koliko vidim iz ovoga ovdje se ne radi o nikakvom interesu šire društvene zajednice.

=

Potražite kartu na Google maps te ju usporedite s Foto: 'Goran Stanzl/Vecernji list" - puno je bliže i lakše spojiti ulicu Vladimira Nemeta s ulicom Gornje prekrižje nego spajati ulicu Vladimira Nemeta s Malovanskim stubama.

Spajanjem ulica Gornje prekrižje i Vladimira Nemeta do kuća bi mogli stići i vatrogasci i hitna pomoć. Cesta bi to ne zadovoljavala, jer se vozila ne bi morala mimoilaziti, već bi to bio jednosmjeran put, "kružni tok" kakvi postoje po mnogim dijelovima Zagreba...

Uostalom, postavljam pitanje -

Zašto ste graditi tamo gdje nema prometnice?

Zašto ste kupovali izgrađene kuće tamo gdje nema mogućnosti dolaska svih vrsta pomoći?

Zašto je grad uopće izdavao takve građevinske dozvole, a prije toga nije osigurao svu komunalnu infrastrukturu?

Sad nek plaća po cijeni građevinskog zemljišta "prve zone", kad nije prije razmišljao o posljedicama...

=

Nakon što je pojam javnog interesa na primjeru velikog biznismena Horvatinčića dobio sasvim novi smisao, izgleda kako je došlo vrijeme kada je postalo moguće i da se oduzme PRIVATNO zemljište. Uzeti jednom da bi se dalo drugom samo zato što taj drugi ima puno više para pa može i "podmazati" na odgovarajućem mjestu. Čekamo u nevjerici prvi takav slučaj. To će uistinu biti kraj pravne države Hrvatske.

=

Lopovi . Meni je Čehok sa svojom oligarhijom i rodjakom uzeo bez naknade
10.000 m2 prvorazrednog gradilišta u Varaždinu (očevina). Baš smo prošli tjedan dobili rješenje Ustavnog suda da je to u redu? Omejec (to su oni suci koji su tvrdili da novac nije imovina.
Istovremeno je Čehok svojoj pročelnici za financije i mužu joj Cesarcu, preds. gospodarske komore Varaždin isplatio za manju parcelu na našem susjedstvu
€ 54/m2 i tvrdio da je to dobar posao za grad Varaždin.

Pa kak su ljudi dobili dozvole da tamo grade po tim kozjim stazama?

Dajte maknite tu spodobu iz medija, ne radi toga sto je srbin, nego zato sto je gnjida od covjeka!

Da, da, njemu se treba svaka vlast dodvoravati bez obzira stzo nas to staje, inace je to krsenje manjinskih prava.

Sad je Pupo vidio svoju šansu, kupio jeftini kučerak do kojeg se moglo samo helikopterom, izgradit će mu put i to legalizirati - da se slučajno on ne ljuti i tuži RH Bruxellesu, da su Srbi u Hrvatskoj ugroženi.

U ovoj zemlji je preduvjet za bilo kakvu gradnju oduvijek bio da se parcela MORA nalaziti u PRVOM redu od prometnice. Znači, bez direktnog izlaska na javno prometnu površinu, nije ni bilo moguće dobiti građevinsku dozvolu.


Status: Pljačka u pripremi
Lokacija: Zagreb
Opseg: Vjerojatna korupcija
Podobnost: SDP
Pravomoćnost: Zaključeno

Link| 

1 comments:

Floor Lola kaže...

Živite u Europi i širom svijeta, a zajam vam treba do kraja godine. Kontaktirajte nas automatski. Imamo vrlo atraktivne uvjete.
E-adresa: Mrfrankpoterloanoffer@gmail.com