itemscope itemtype="http://schema.org/Article" Ukradeno?: HNS postavlja nesposobne u Inu i Plinacro

Ukradeno?

Prvi i najstariji hrvatski portal s ciljem upozoravanja na korupciju, iskorjenjivanju politički povezanog kriminala i rasipnosti, te podrškom neovisnom i djelotvornom pravosuđu. Kontakt: korupcija.hr@gmail.com

Potpredsjednik Vlade i ministar gospodarstva Radimir Čačić, nakon što je pokušao haenesovca Srećka Ferenčaka postaviti u Nadzorni odbor Janafa, namjerava svoje stranačke kolege postaviti na čelna mjesta i drugih energetskih hrvatskih tvrtki.

Tako bi bivši predsjednik uprave Ine Tomislav Dragičević trebao ući u NO Ine, a u upravu Plinacra trebala bi zasjesti čak tri haenesovca – Mladen Antunović, Zoran Kopić i Ratimir Orešković.

Dragičević je Inu vodio od Račanove vlade, a na tom se mjestu održavao i kad je došlo do smjene vlasti, i to zahvaljujući zaštiti tadašnjega hrvatskog predsjednika Stipe Mesića. Dragičevića je uz HNS povezivalo i to što je zet pokojne čelnice i osnivačice te stranke Savke Dabčević Kučar. No Dragičević ima “crnu stranu” prošlosti, kao i Ferenčak, jer je osumnjičen za utaju poreza – 642.000 kune – prijavivši lažnu adresu stanovanja, pa je plaćao manji prirez nego što je trebao.

Dragičević nije jedini zet pokojne čelnice HNS-a koji bi, po stranačkoj liniji HNS-a, trebao zasjesti u državna poduzeća. Zoran Kopić također je Savkin zet i član HNS-a. On trenutačno radi kao savjetnik u Hrvatskoj poštanskoj banci, a trebao bi postati član uprave Plinacra.

Za svoje stranačke potrebe HNS će povećati broj mjesta u upravi Plinacra sa sadašnjih jedan na tri. Mladen Antunović trebao bi postati predsjednik uprave Plinacra, sad je šef Montmontaže. Problem u njegovu imenovanju moglo bi biti to što je ta tvrtka upravo izvođač radova na plinovodu prema Dalmaciji, a investitor je upravo – Plinacro. Ratimir Orešković je HNS-ov aktivni član i privatni poduzetnik, koji se bavi građevinarstvom i iznajmljivanjem jahti. Antunović nam je poručio da još nije vrijeme sazrelo za razgovore o njegovu imenovanju u Plinacru, a Oreškovićeva supruga kazala nam je kako je njegovo imenovanje privatna stvar.


====

Koji je to samo stručan kadar, blago nama kad takvi zasjednu. Munjevito ćemo krenut prema dnu.

To je odraz stvarne slike stanja u Hrvatskoj. HNS drži medije, HNS je Mesić, HNS su rak rana ove države i društva!

Kakva je to Vlada?
Milanović spava, Čačić širi pipke, Linić rasprodaje sve kaj vrijedi i nabija nam haračine, Jakovčić brine o sebi, Hrelja je bezveznjak. Pa kud mi to idemo? Kud ide Hrvatska? Gdje je zapošljavanje, gdje su investicije?

Gramzive hijene, zato su htjeli na vlast, radi plijena, pogalvito radi energetskog sustava.

Dakle, dragi suče Majerović, ako netko od vaših pročita ovo, nek vam prenese moje tople pozdrave. Nadam se da ćete sačuvat' stolicu? Zbilja ne bih htio da snosite bilo kakve reperkusije, to bi stvarno bilo strašno. Nadam se ipak da ne, jer, budimo pošteni, (pre)blago ste ga osudili, odrezali ste Ferenčaku najnižu kaznu predviđenu za taj slučaj. Pitam se, da sam ja zamračil tolke pare, i još na takav gnjusan način, biste li i meni odrapili minimalnu?

Status: Organizirani kriminal
Lokacija: Hrvatska
Opseg: Korumpirano pravosuđe
Podobnost: SDP
Pravomoćnost: U očekivanju istrage

Link| 

0 comments: