itemscope itemtype="http://schema.org/Article" Ukradeno?: Nakon 20 godina...

Ukradeno?

Prvi i najstariji hrvatski portal s ciljem upozoravanja na korupciju, iskorjenjivanju politički povezanog kriminala i rasipnosti, te podrškom neovisnom i djelotvornom pravosuđu. Kontakt: korupcija.hr@gmail.com

Ministarstvo gospodarstva predalo je Državnom odvjetništvu spis Vilinske poljane. Riječ je o tvrtki koja je u vlasništvu Ninoslava Pavića i Davora Vlajčevića, a koja se dovodi u vezu s rastakanjem tekstilnog diva Kamensko.

Panika u Popijačevu uredu: Pavić, Vlajčević i Crlenjak moraju odmah vratiti 14 milijuna kuna.

Država je pomogla u rasturanju Kamenskog: Vilinskim poljanama milijuni za uzgoj pastuha.

Prema našim informacijama Ministarstvo je početkom prosinca predalo spis Općinskom državnom odvjetništvu u Donjoj Stubici na postupanje u vezi pokretanja ovršnog postupka, nakon što su prikupili cijelu dokumentaciju od Hrvatske poštanske banke.

Riječ je o nikad realiziranom projektu za "Uzgoj konja i proizvodnja kobiljeg mlijeka", za što su od države dobili iznos od 14 milijuna kuna.


Podsjetimo tvrtka Vilinske poljane, koja je danas u suvlasništvu Ninoslava Pavića i Davora Vlajčevića, kao sudužnik dobila je 2008. godine za vrijeme Ive Sanadera od Ministarstva gospodarstva čak 14 milijuna kuna vrijedan strogo namjenski kredit za "uzgoj konja i proizvodnju kobiljeg mlijeka".

Index je objavio ugovor o dugoročnom kreditu iz kolovoza 2008. godine koji je zaključen između državnog Fonda za razvoj i zapošljavanje te Eko Grad d.o.o. Vukovar kao korisnika kredita te Vilinskih poljana kao sudužnika. Ugovor je vrijedan 14 milijuna kuna, a bio je strogo namjenski. Direktor Eko Grada je Antun Crlenjak, prvi čovjek Kamenskog, ali i sporne tvrtke Dalta. Vlasnik je Vlajčević.

Ministarstvo gospodarstva tek je po izbijanju afere Kamensko 13. listopada prošle godine zatražilo raskid Ugovora o kreditu te naložilo Hrvatskoj poštanskoj banci da započne proces prisilne naplate cjelokupnog iznosa kredita jer su otkrili nakon novinskih napisa da projekt nikada nije realiziran niti postoji.

Nakon što nisu uspjeli vratiti novac, cijeli slučaj, kako doznajemo, predali su u ruke Državnom odvjetništvu. (Nakon 20 godina).

Status: Organizirani kriminal
Lokacija: Zagreb
Opseg: Korumpirano pravosuđe
Podobnost: HDZ/SDP
Pravomoćnost: U očekivanju zatvora

Link| 

0 comments: