itemscope itemtype="http://schema.org/Article" Ukradeno?: HDS-ZAMP ozakonjeno provodi pljačku!

Ukradeno?

Prvi i najstariji hrvatski portal s misijom upozoravanja na korupciju, iskorjenjivanju politički povezanog kriminala i rasipnosti, te podrškom neovisnom i djelotvornom pravosuđu. Kontakt: korupcija.hr@gmail.com

Predsjednik Ivo Josipović izjavio je da nema komentara na kaznenu prijavu kabelskih operatera Hrvatske protiv Hrvatskog društva skladatelja – zaštite autorskih prava (HDS-ZAMP) te na zahtjev da se HDS-ZAMP stavi pod državnu kontrolu, javlja HRT.

– To oni moraju raspraviti s nositeljima prava i s državom. Ja nemam komentara – poručio je Josipović novinarima na obilježavanju Nacionalnog dana invalida rada.

Kabelski distributeri Hrvatske danas su, kako prenosi HRT, zatražili pokretanje izmjena Zakona o autorskom pravu i srodnim pravima na način da se naplata autorskih prava stavi pod državno okrilje, tvrdeći da neregistrirana udruga građana HDS-ZAMP pod krinkom postojećeg zakona ozakonjeno provodi pljačku uz pomoć nekih ljudi iz pravosudnih institucija. Distributeri su podnijeli kaznenu prijavu protiv HDS-a zbog nepoštivanja zakona i udruženja radi počinjenja kaznenog djela.

====

I svi to znamo, ali u Hr lopovluk često funkcionira upravo po zakonu. To su fini lopovi, kulturni i civilizirani, a ne obični ulični vandali.

ZAMP je cisto piratska organizacija. Od svakog praznog medija uzimaju postotak. Makar on bio i flash kartica za fotoaparat. Jerbo mozda ce netko na tu karticu staviti 12 majmuna. Takve stvari nesmije naplacivati neka tamo udruga nego ako se vec mora uzimati porez na el. medije to treba raditi drzava i u skladu sa zakonom. Al posto je taj zakon lagana siva zona, kao i vecina zakona u Hrvatskoj, da se vrlo dobro muljati/zaraditi na tome. A kad nam predsjednik drzave dobije finu cifru godisnje od tog zakona, onda se vidi i zasto se taj zakon ne zeli mijenjati.

Mislim da je komentiranje na ovom portalu (Jutarnji list) potpuno besmisleno jel na samo izražavanje sumlje u poštenje trenutnih močnika administrator briše.
isto kao što je do prije 2 godine brisao postove koji su izražavali sumlju u poštenje premjera Sanadera. danas za sanadera možeš napisati bilo što, ali protiv trenutni vladajučih ništa. Licemjerno.

A zašto sada USKOK nesmije istraživati tko kome nosi torbe s lovom?

Trebalo bi postaviti svima pitanje! da li radijske postaje plačaju taj namet? DA! da li u trgovinama plaćaju taj namet ako slušaju te iste radio postaje? DA! da li je to dva puta zaračunata ista stvar? DA! po meni je to čisti kriminal i to ozakonjen. najlakše je derati male jer se najmanje bune i ako se bune nitko ih ne čuje jer su mali. kada crknu radi mase sličnih parafiskalnih nameta, nikoga nije briga. koliko je do sada malih crklo zbog ovakve besčutnosti? (među njima je i moja malekost).

ZAMPOVCI su lopuže najgore kategorije. I baš me interesira koliko su recimo do sada nekim Amerima platili za autorska prava, a to ću uskoro istražiti, posebno nekima koji su još živi. Iz Lijepe naše sigurno nisu vidjeli niti jednog dolara.

Tko je zampio, zampio je!

Meni to sve više liči na SDPovu fimimediju, odnosno shemu za pranje love.

Ako nam ubiru naknadu na diskove, CD-e i DVD-e onda neka i djele na CMC-u besplatno glazbu jer smo ju već platili u tim diskovima i CD/DVD-ima. Čemu da plačam dva puta. Uostalom, ja ne slušam većinu tog hrvatskog smeća. Ono što valja se ne pušta, puštaju se nke poskočice bez mozga itd. Ma tipično bahaćenje moćnika:
1. imamo problem, kako da ga riješimo?
2. ajmo SVIMA naplatiti naknadu bez obzira da li to koriste pa ćemo tako "riješiti" problem
Eto, to je tipični drski oblik harača, poput HRT pristojbe... čemu kad ne gledam to, ajde jedino što valja je Radio Sljeme, ovo ostalo je užas.

Nije čudno što je HRT inicijator pokreta protiv zaštite intelektualnog vlasništva! Naime, HRT je dužan, a zato ubire pretplatu, emitirati veliki broj sati domaće glazbe-zabavne, klasične, JAzza..itd. I za to emitiranje platiti autorska i izvođačka prava. (ali to mu se kompenzira pretplatom) Kao što možemo primijetiti, ni jedna druga TV ne emitira ni domaću ni stranu glazbu. Ako izuzmemo CMC. Hrvatski mentalitet se mora priviknuti na to da osim marerijalnog, postoji i intelektualno vlasništvo. Ukidanje (nečega kao) ZAMPA dovelo bi do tužbi protiv države kod svakog emitiranja domaćih, a pogotovo stranih skladbi bilo koje "vrste". Sad ću si sam dat minus-ali to ništa neće promijeniti u činjeničnom stanju!

Status: Organizirani kriminal
Lokacija: Hrvatska
Opseg: Korumpirano pravosuđe
Podobnost: SDP
Pravomoćnost: U očekivanju zatvora

Link|