itemscope itemtype="http://schema.org/Article" Ukradeno?: Gospodarstvu u Osijeku

Ukradeno?

Prvi i najstariji hrvatski portal s ciljem upozoravanja na korupciju, iskorjenjivanju politički povezanog kriminala i rasipnosti, te podrškom neovisnom i djelotvornom pravosuđu. Kontakt: korupcija.hr@gmail.com

O gospodarstvu u Osijeku odlučuje pomoćnik mlinara koji je završio tek osnovnu školu.

Franjić je 2010. godine osuđen na uvjetnu kaznu od četiri mjeseca zatvora zbog prijetnje smrću svom sumještaninu.

Komisiju za gospodarska pitanja, stalno radno tijelo Skupštine Osječko-baranjske županije, vodi osoba sa završenom osnovnom školom! Naime, Željko Franjić (46), predsjednik spomenute komisije i županijski vijećnik HDSSB-a u svojoj radnoj knjižici, u rubrici o stečenoj školskoj i stručnoj spremi, ima upisanu samo osnovnu školu koju je završio u Bizovcu, kraj Osijeka, 1981. godine.

U Komisiji za gospodarstvo, uz predsjednika Franjića, još su četiri člana i svi imaju visoku ili višu stručnu spremu. No, za predsjednika komisije izabran je Franjić sa završenom osnovnom školom. Iz službe za informiranje Osječko-baranjske županije odgovoreno nam je da Franjić ima završenu srednju školu, uz napomenu da je podatak preuzet iz obrasca koji je osobno ispunio Franjić. Iako se Franjić predstavljao kao vozač, u njegovoj radnoj knjižici upisana je samo završena osnovna škola.

Status: Banana republika
Lokacija: Hrvatska
Opseg: Osijek
Podobnost: HDSSB
Pravomoćnost: Zaključeno

Link| 

0 comments: